Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Čínská čtvrť, Želary nebo Hvězdná pěchota

6. 1. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem. 

  • ČT2, 15:10 – dobrodružný Fanfán Tulipán – O dobrodružstvích odvážného muže, který dá přednost nedobrovolnému vstupu do vojska před sňatkem s venkovskou dívkou a ochotně uvěří žertovné předpovědi verbířovy dcery Adeliny, že se ožení s dcerou krále. (Fanfan la Tulipe, Francie, 1952)

  • ČT 2, 20:00 – krimi drama Čínská čtvrť – Soukromého detektiva žijícího v prosluněné předválečné Kalifornii si najme krásná a noblesní dáma na vypátrání nevěry jejího manžela. Během vyšetřování je však zapleten do víru zapomenutých podvodů a křivd, které odhalují spletitou síť osobních a politických skandálů vrcholících do jedné, nezapomenutelné noci v Čínské čtvrti. (Chinatown, USA, 1974)

  • Nova, 20:20 – fantasy Harry Potter a Princ dvojí krve – Povzbuzeni návratem Lorda Voldemorta působí Smrtijedi spoušť jak ve světě mudlů, tak ve světě kouzelníků a Bradavice už dávno nejsou tím bezpečným místem, jakým kdysi bývaly. Harry má podezření, že nebezpečí je přímo tam, ale Brumbál se soustřeďuje na přípravu na poslední bitvu, která se rychle blíží. (Harry Potter and the Half-Blood Prince, USA, 2009)

ebf - partner 1

  • ČT 1, 21:10 – drama Želary – Píší se čtyřicátá léta, doba okupace a protektorátu. Eliška je mladá dívka, toho času z důvodu uzavření vysokých škol nedostudovaná lékařka. Pracuje jako zdravotní sestra v městské nemocnici, má milostný poměr se sympatickým a úspěšným chirurgem Richardem. Eliška i Richard, stejně jako jejich společný přítel, doktor Chládek, jsou zapojeni do domácího odboje. Jedné noci přivezou na chirurgickou kliniku těžce poraněného muže, venkovana ze vzdálených pohraničních hor. Muž potřebuje nutně transfúzi a má stejnou krevní skupinu jako Eliška… (Česko, Slovensko, Rakousko, 2003)

  • Nova Cinema, 22:05 – sci-fi Hvězdná pěchota – Když se po skončení střední školy vaše holka i váš nejlepší kamarád dobrovolně přihlásí do armády, nezbude vám, než udělat totéž. Pokud ale na rozdíl od nich ničím mimořádným nevynikáte, s největší pravděpodobností skončíte u Hvězdné pěchoty… (Starship Troopers, USA, 1997)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).