Hlavní navigace

Sobotní TV tipy: finále French Open a Ligy mistrů UEFA, Napoleon a Sherlock Holmes

6. 6. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 15:00 – tenisové utkání Lucie Šafářová – Serena Williamsová – finále dvouhry žen French Open 2015
  • Prima Cool, 20:00 – česká krimikomedie Rozpuštěný a vypuštěný – Pražský policejní inspektor Trachta a jeho nezkušený praktikant Hlaváček pátrají po záhadně zmizelém továrníkovi Bierhanzlovi. Jeho továrna se zabývala výrobou vyhlášené masti pro růst vlasů. Pan továrník však náhle nečekaně zmizel a zůstalo po něm jen pár osobních věcí. Při pátrání narážejí Trachta s Hlaváčkem na spoustu paradoxů. Podaří se jim zjistit, že většina mužů, kteří si svoji plešatost u pana továrníka léčili, po úspěchu také zmizela, vždy ale poslali pohled, že s novými vlasy začínají nový život někde jinde. Pátrání vrcholí v tajuplném sanatoriu. Český film (1984)
  • ČT 2, 20:00 – minisérie Napoleon (¼) – Napoleon je ryze francouzský hrdina, ale jeho sláva, činy a rozhodnutí mnohokrát „překročily“ francouzské hranice a pod jeho kroky se doslova otřásala celá Evropa. Na filmový projekt, který měl popsat Napoleonovu cestu nehynoucí slávy až po samý konec, však nestačily jen francouzské finance. Čtyřdílná minisérie byla natočena v koprodukci dalších sedmi států: Německa, Itálie, Kanady, USA, Velké Británie a Španělska. Oficiální rozpočet zní na 41 milionů eur, natáčelo se ve Francii, Rakousku, v Maďarsku se točily velké bitevní scény za účasti tisíců statistů, naši diváci samozřejmě poznají mnohé české exteriéry. Francouzsko-německo-italsko-kanadsko-americko-britsko-španělský film (2002)
  • ČT Sport, 20:00 – fotbalový zápas Juventus Turín – FC Barcelona – Přímý přenos finálového utkání Ligy mistrů UEFA
  • Nova, 20:20 – krimifilm Sherlock Holmes – Do Londýna přijíždí Sherlock Holmes s Watsonem a členy Scotland Yardu, aby zabránili lordu Blackwoodovi v další z rituálních vražd. Vrah je sice odsouzen a popraven oběšením, jeho následné zmrtvýchvstání ale vyděsí celé město. Pro Sherlocka Holmese je to však pouhý začátek jedné velké hry. Ponoří se do světa černé magie, kde je logika pořád jednou z nejlepších zbraní proti boji se zločinem… Americko-německo-britský film (2009).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).