Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Hrbáč, Muž v ohni, Ondine a 60 sekund

14. 1. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Autor: 115393
14. 1. 2012

UVNITŘ VIDEO Pokud se chystáte strávit sobotní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší nové každodenní rubrice. Každý den odpoledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Prima family, 20:00 – Soukromá válka pana Wilsona - Pád sovětského impéria měl na svědomí jediný člověk. Charlie Wilson. Děvkař, alkoholik, příležitostný uživatel drog a kongresman, kterému se podařilo vyhnat Rudou armádu z Afgánistánu a tím odstartovat rychlý krach komunistické říše. Stačilo dodat špatně ozbrojeným afgánským odbojářům kvalitnější zbraně. Příběh, který je příliš šílený na to, aby nebyl pravdivý, režíroval držitel Oscara Mike Nichols (Absolvent, Na dotek), jemuž se před kamerou sešla výjimečná herecká sestava v čele s Tomem Hanksem, Julií Roberts a Philipem Seymourem Hoffmanem.
  • HBO, HBO HD; 20:00 – Ondine - Když irský rybář Syracuse (Colin Farrell) vylovil z moře krásnou mladou ženu (Alicja Bachelda), řekla jen, že se jmenuje Ondine. Příznačné jméno, které znamená „ta, která přichází z moře“. Syracuse jí nabídne přístřeší a ona se usadí nejen v jeho domě, ale postupně i v jeho srdci. Neznámá cizinka vyvolává řadu otázek, ale rybářova malá dcerka Annie (Alison Barry) má okamžitě jasno. Ondine je podle ní vodní víla, kouzelnou mocí obdařená bytost, která vystupuje z vod proto, aby lidem nosila štěstí.
  • ČT 1, 20:55 – Hrbáč (1997) - Mladý rytíř Lagardere je nalezenec. Ujali se ho dva strýčkové Cocardasse a Passepoil a naučili ho nejen mnoha kejklířským kouskům a tomu, jak se o sebe postarat, ale především ho naučili skvěle šermovat. Díky svému umění se Lagardere seznámí s vévodou de Nevers a stanou se z nich přátelé na život a na smrt. Když Nevers pozná, že Lagardere má nejen ruku, ale i srdce pravého rytíře, povýší Lagardera do šlechtického stavu. Oba cestují na svatbu do Caylus, kde se má Philippe de Nevers oženit s krásnou Blanche, která mu ale již stačila porodit potomka.
  • Markíza, 21:55 – Muž v ohni - Bývalý vládní agent John Creasy, pronásledovaný výčitkami svědomí, díky pomoci starého kamaráda Rayburna získává práci v Mexiko City, kde má dělat osobního strážce devítileté holčičce. Pita je dcerou místního automobilového magnáta Samuela Ramose a jeho ženy, Američanky Lisy. V městě prolezlém kšeftaři, korupcí, skandály a mafií nebezpečí číhá na každém rohu, v posledních dnech navíc z místních ulic zmizelo několik dětí. Není divu, že se rodiče o dceru bojí. Proto si vybrali muže, na kterého se můžou spolehnout. Chladnokrevně uvažující Creasy si k malé Pitě buduje velmi osobitý vztah. V okamžiku, kdy ji unese banda a on je těžce zraněn, vyhlásí nelítostnou válku všem, kteří byli do akce zapleteni.
  • Joj, 22:20 – 60 sekund - Randall „Memphis“ Raines (Nicolas Cage) býval tím nejlepším zlodějem aut ve státech. Teď už sice nějaký čas seká dobrotu, ale pod slupkou sympatického slušňáka stále číhá dravec připravený kdykoliv zaútočit. To se skvěle hodí ve chvíli, kdy se Randallův mladší bratr ošklivě zaplete s krutým gangsterem a svou neopatrností ho připraví o desítky kradených luxusních aut připravených k prodeji. Pokud nemá bráška zemřít, musí se Randall vrátit k řemeslu a během tří dnů šlohnout pro gangstera padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů. Se starou partou kamarádů v čele se Sarou (Angelina Jolieová) by to Randall určitě dokázal, kdyby se mu ovšem na paty nelepila policie.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).