Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Letec, V jako Vendeta, Wanted a Válka rozumu a cti

2. 6. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova, 20:00 – film Quantum of Solace - Agent 007, zrazen Vesper, ženou, kterou miloval, bojuje s nutkáním, aby ze své poslední mise učinil osobní misi. Bond, který je odhodlán odhalit pravdu, spolu s M (Judi Dench) vyslýchají pana Whitea (Jesper Christensen), od kterého se dozví, že organizace, která vydírala Vesper, je mnohem spletitější a nebezpečnější než kdokoli tušil. Soudní zpráva spojí zrádce Mi6 s bankovním účtem na Haiti, kde se Bond díky záměně identity setká s krásnou, ale prudkou Camillou (Olga Kurylenko). Je to žena, která touží po své osobní vendetě. Camilla dovede Bonda přímo k Dominicu Greenovi (Mathieu Amalric), bezcitnému obchodníkovi a hlavnímu šéfovi tajemné organizace. Akční dobrodružný thriller (USA, Velká Británie; 2008)
  • ČT 1, 20:55 – film Letec - Život Howarda Hughese patří k nejvíce fascinujícím příběhům, jaké Amerika předchozího století zrodila. Tento letecký průkopník, režisér i producent, ropný magnát a muž nejedné další činnosti a tváře totiž vynikal nejen svým všestranným talentem, ale i svou výstřední povahou. A film Letec v režii legendárního Martina Scorseseho (Zuřící býk, Mafiáni) se bude soustředit právě na nejzajímavější úsek Hughesovy (Leonardo DiCaprio) životní dráhy. Tedy období, kdy natáčel své filmy, testoval letadla vlastní výroby a proháněl hollywoodské krásky Katharine Hepburn (Cate Blanchett), Avu Gardner (Kate Beckinsale) a Jean Harlow (Gwen Stefani). Životopisné drama (USA, Německo; 2004)
  • ČT 2, 22:35 – film Válka rozumu a cti - Děj filmu se odehrává 380 let před Kristem. Čína je rozdělena na sedm království, která mezi sebou soupeří o moc. Když má dojít ke střetu obrovské armády panovníka Zhao s nepřipravenými obránci země krále Lianga, přichází jim na pomoc stratég Ge Li, který vede obranu města proti několikanásobné přesile. Výpravný historický film vznikl podle japonského komiksu Bokkó, který byl inspirován čínskými legendami a věnuje se strategickému umění obrany měst ve starobylé době. Akční válečné drama (Hong Kong, Čína, Jižní Korea, Japonsko; 2006)
  • Prima family, 22:45 – film Wanted - Wesley Gibson (James McAvoy) je mladík, jehož život se ocitnul v bludném kruhu formovaném každodenní rutinní a nudnou prací. Navíc mu s jeho nejlepším kamarádem utekla přítelkyně a on nemá ani špetku odvahy k tomu, aby s tím něco udělal. Všechno změní jedno setkání, během něhož se dozví, že jeho otec byl hlavou tajné organizace nájemných vrahů, která odnepaměti udržuje na světě křehkou rovnováhu podle pravidla „Zabij jednoho, zachráníš tisíce“. Podle krásné Fox (Angelina Jolie), která tímhle rozhovorem Wesleymu zásadně naruší životní perspektivu, jeho otce nedávno zavraždili a on si může vybrat, zda převezme rodinnou firmu. Akční krimi thriller (USA, Německo; 2008)
  • Markíza, 23:45 – film V jako Vendeta - Futuristický snímek V jako Vendeta je zasazen do totalitní Británie a vypráví příběh jemné mladé dívky Evey, která je maskovaným mužem jménem V zachráněna ze situace, kdy jí šlo o život. Tento mistr boje a klamu je neobyčejně charismatický a snaží se podnítit ostatní spoluobčany, aby se vzbouřili proti tyranii a útlaku. Spolu s tím, jak Evey odkrývá tajemství původu V, objevuje mnohé pravdy i o sobě, a stává se jeho spojencem v uskutečnění plánu vnést do společnosti plné násilí a korupce opět svobodu a spravedlnost. Akční scifi thriller (USA, Německo, Velká Británie; 2005)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).