Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Postřižiny, Každý den odvahu, Constantine a Obhájce

16. 2. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 18:00 – drama Každý den odvahu - Pronikavá a demaskující portrétní studie jednoho z příslušníků nadšené generace mládežnických funkcionářů: snaživý dělník Jarda se na počátku 60. let cítí zrazen a podveden probíhajícím společenským vývojem. První celovečerní film režiséra Evalda Schorma byl s nadšením přijat odbornou kritikou, ale diváci ho mohli vidět až po roce. Zasloužil se o to přímý zásah tehdejšího nejvyššího stranického a státního vedení. Z distribučních kopií bylo tehdy vypuštěno kafkovské motto. Československé drama (1964)
  • Nova Cinema, 20:00 – poetická komedie Postřižiny - Mozaika humorně laděných událostí začíná jedním z malých rituálů, kterými si koření spokojené manželství Francin a Maryška. Ta hledá v přítmí ložnice malý dárek, kterým je tentokrát patentní navlékač jehel. Francin je správcem pivovaru v jednom malém českém městečku a druhého dne provází po pivovaru správní radu, kterou seznamuje se situací a také plány do budoucna. Radové však věnují pozornost spíše dění na zahradě pivovaru, kde Maryška rázně pomáhá řezníkům se zabíjačkou. Všichni jsou krásnou ženou okouzleni, zejména pak doktor Gruntorád. A když pánové skončí prohlídku, okázale vyjádří Francinovi svou nedůvěru, velmi ochotně se nechají pozvat paní správcovou na zabíjačkové pohoštění, které protáhne do pozdního večera. Československá poetická komedie (1980)
  • Prima Cool, 20:00 – fantasy horor Constantine - Narodil se s darem, který nechtěl. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením, volně se pohybujících na zemi. Ve snaze utéct před svými vizemi si byl Constantine (Keanu Reeves) nucený vzít život. Ale nepodařilo se. Znovuzrozený, se chytil druhé šance. Vrátil se zpět a rozhodl se hlídat pozemskou hranici mezi nebem a peklem a vést válku proti pozemským přisluhovačům pekla. Marně doufá, že si alespoň takto zaslouží spásu. Constantine však není svatý. Zklamaný ze světa, který je kolem něj a toho, co je za tím, se bez výčitek obrací k alkoholu. Americko-německý fantasy horor (2005)
  • Prima family, 20:15 – krimi drama Obhájce – V thrilleru Obhájce ztvárnil Matthew McConaughey roli Michaela, “Micka”, Hallera, charismatického trestního advokáta v Los Angeles, jehož kanceláří je zadní sedadlo vozu Lincoln Continental. Po tom, co většinu své kariéry strávil obranou drobných kriminálníků, dostane z ničeho nic svůj velký životní případ: obhajobu bohatého playboye z Beverly Hills (Ryan Phillippe), který je obviněn z pokusu vraždy. To, co se ze začátku jeví jako jasný případ s velkým finančním výnosem, se rychle obrátí v děsivý souboj dvou mistrů manipulace a krizi Hallerova svědomí. Americké krimi drama (2011)
  • ČT 2, 23:45 – komedie a drama Taking Off - Vlídný pohled na pomatenou generaci 70. let, její naděje, přání i problematické vztahy se svými váženými, staromódními a pokryteckými rodiči. Larry a Lynn Tynovi tvoří typickou americkou rodinu s neodmyslitelnými starostmi s dcerou Jeannie, která bere drogy, a se společností, ve které se pohybuje. Jeanie odejde z domova. Její rodiče se setkají s dalšími lidmi, kterým utekly děti, a zjišťují, že je odchod člena rodiny může obohatit – najednou mají prostor, aby znovu objevili život, aby se k sobě opět přiblížili. Americká komedie a drama (1971)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).