Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Rebelka, Jeden svět nestačí nebo sitcom Benzínka

1. 7. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Relax, 22:20 – sitcom Benzínka - pilotní díl sitcomu Benzínka v hlavní roli s Janem Antotínem Duchoslavem, Ditou Hořínkovou a Milošem Knorem. Režie se ujal Dominik Zbořil, producentem je Petr Mareček a scénář vytvořili Jakub Kos a Jan Zbořil. 

  • Nova, 17:45 – animovaný film Rebelka – Už od starých časů se po mnoho generací šíří příběhy o epických bitvách a mystických legendách v drsné a tajemné Skotské vysočině. Ve filmu se k legendě přidá nová pověst, když odvážná Merida stane tváří v tvář tradici, osudu a nejkrutější bestii. Merida je zkušená lučišnice a impulzivní dcera krále Ferguse a královny Elinor. Je odhodlána jít si v životě svou vlastní cestou a vzepře se starému zvyku zasvěcení pánům země. (Brave, USA, 2012)

  • ČT2, 20:00 – bondovka Jeden svět nestačí – Nejlepší britský tajný agent James Bond zařídí, aby se tři miliony liber vrátily do rukou právoplatného majitele, ropného magnáta Roberta Kinga. Peníze, které prošly rukama teroristů, jsou však napuštěny výbušninou, která Kinga zabije. Bond proto dostane za úkol chránit magnátovu dceru Elektru, jež po otci převzala stavbu nového ropovodu ve střední Asii. (The World Is Not Enough, Velká Británie, USA, 1999)

  • ČT art, 20:20 – dokument Příběhy slavných: Walda – Ve své době zapůsobil jako zjevení. Uhrančivé černé oči, kudrnaté vlasy, vousy. Nerad nosil formální obleky. Nejlépe se cítil v texaskách, v košili a kožené vestě. Říkal o sobě, že je typ vagabunda, tuláka, písničkáře, kluka se svobodnou duší. Jeho začátky v Praze byly těžké, jeho skromnost až zarážející. Waldemar Matuška by v těchto dnech oslavil 85. narozeniny. (Česko, 2010)

Tipy C

  • ČT1, 21:20 – romantické drama Vzpomínky na Afriku – Mladá Dánka odjíždí do Afriky, aby unikla zklamání a smutku z nešťastné lásky. Manželství, které zde uzavře, je ale jen dočasným kompromisem. Afrika ji však zaujme a vynahradí jí alespoň zčásti nepodařený soukromý život. Jako nepříliš šťastně vdaná se zamiluje do dobrodruha. Když později musí prodat plantáž i s domem a její milenec zahyne při pádu letadla, opouští natrvalo svůj druhý domov. (Out of Africa, USA, 1985)

  • Nova, 22:25 – dobrodružný Poslední samuraj – Japonsko, 1870. Občanská válka sílí, stejně jako úsilí císaře zlikvidovat kastu samurajů. Na pomoc císaři přichází veterán americké občanské války kapitán Nathan Algren (Tom Cruise) a přináší nejnovější zbraně. Pak je však zajat… (The Last Samurai, USA, 2003)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).