Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: krasobruslení, Dopisy z Iwo Jimy nebo Americká krása

20. 1. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Dreamworks
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

 Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT2, 13:10 – krasobruslení ME 2018 Rusko – Přímý přenos stíhacího závodu žen na 10 km z italské Anterselvy. (2018)

  • ČT2, 20:00 – drama Americká krása – Na první pohled jsou Burnhamovi šťastnou rodinou. Pohodlný dům, auto kvalitní značky, půvabná dospívající dcera, studující na správné škole, rodiče úspěšní ve svém povolání. Nikdo se tedy nediví, že paní Burnhamová (Annette Bening) je věčně samý úsměv – alespoň na veřejnosti. Ve skutečnosti je ale všechno jinak. Obraz dokonalosti matce a dceři neustále kazí otec Lester (Kevin Spacey), a co je horší, začíná stále častěji dávat najevo, že je nespokojen se svým životem. (American Beauty, USA, 1999)

UX DAy - tip 2

  • Nova, 20:20 – fantasy Harry Potter a Relikvie smrti, část 2. – Přichází poslední dobrodružství ságy o Harry Potterovi. Ve výpravném finále eskaluje bitva mezi dobrem a zlem do otevřené války čarodějného světa. Nikdy nebylo v sázce tolik jako teď. Nikdo už není v bezpečí. Je to ale Harry Potter, kdo možná bude muset podstoupit oběť největší. (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2, Velká Británie, USA, 2011)

  • ČT1, 21:10 – komedie Šejdrem – Je předvečer prvního máje. Na návsi malé vesničky leží veliký stožár ověnčený zeleným kruhem s barevnými pentlemi, který se jako každý rok slavnostně zvedá na počest příchodu jara. Chlapi tady na to už mají svůj systém – pár piv, bagr a traktor. Za chvíli máj stojí a jde se slavit. Jenže letos nenadále přijel Týno, herec z Prahy. Místní rodák, ale dnes už spíš místní odrodilec. Už jako kluk trochu nezapadl, a tak odjel udělat štěstí do města. Celkem se mu to podařilo, ale teď se přijel podívat zpátky a zdá se, že ví nejlíp, jak postavit máj. Prý pěkně postaru, ručně, aby tradice neutrpěla… (Česko, 2008)
Komedie Šejdrem.
Autor: ČT

Komedie Šejdrem.

  • Nova Cinema, 21:40 – drama Dopisy z Iwo Jimy – Před jedenašedesáti lety se na Iwo Jimě utkaly americká a japonská armáda. O několik desetiletí později bylo v lávové půdě ostrova objeveno několik stovek dopisů. Tyto dopisy pojednou dávají anonymním šikům bojujících vojáků tváře a hlasy. Japonští vojáci, kteří jsou odveleni na Iwo Jimu, si uvědomují, že pravděpodobnost návratu z bitevního pole je mizivá. Velitelem obrany je generál Tadamichi Kuribayashi, jehož cesty po Americe mu ukázaly nemilosrdnou tvář války, ale vedly jej i k pochopení toho, jak Američanům v Tichomoří zabránit v další expanzi. Díky Kuribayashiho nevídané taktice se boje, které si Američané představovali jako rychlou a krvavou porážku, protáhly na čtyřicet dní hrdinné a vynalézavé obrany. Podařilo se to i kvůli tomu, že Kuribayashiho bojovníci dokonale zvládli orientaci v prostoru vulkanického ostrova… (Letters from Iwo Jima, USA, 2006)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).