Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Ceny TýTý 2011, Příběh Tarzana - pána opic a Zátah

14. 4. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 1, ČT 1 HD; 20:00 – TýTý 2011 - Slavnostní předávání televizních cen z Divadla na Vinohradech. Přímým přenosem večera provedou Jitka Čvančarová a Tereza Kostková.
  • Nova Cinema, 20:00 – film Příběh Tarzana – pána opic - Mladý anglický lord se svou ženou se po tragickém ztroskotání lodi zachrání na neobydleném pobřeží Afriky. Postaví si nouzové přístřeší a čekají na příležitost k záchraně. Krátce poté, co se jim narodí syn, však oba zahynou. Osiřelé dítě objeví opice a jedna ze samic, která právě přišla o své mládě, se chlapce ujme a vychová ho jako opici. Zpočátku odstrkované „holé mládě“ se však jako dospělé stane vůdcem opičí smečky. A právě v této funkci se jednoho dne setká s člověkem, belgickým kapitánem D'Arnotem, který je v Africe na vědecké expedici, a kterého Tarzan zachrání před nepřátelskými domorodci. Dobrodružné rodinné drama (USA, 1984)
  • HBO, HBO HD; 20:00 – film Zátah - 6. června 1942 vstupuje v platnost nové nařízení francouzské vlády namířené proti židovskému obyvatelstvu. Jedenáctiletý Joseph Weismann proto odchází do školy se žlutou hvězdou na hrudi. Přesto žijí Weismannovi v přesvědčení, že mají stále důvody k radosti. Ale jen do úsvitu dne 16. července 1942, kdy do bytu vtrhnou muži v černých uniformách. Budí celou Josephovu rodinu a ženou je do autobusu. Historické válečné drama (Francie, Německo, Maďarsko; 2010)
  • Nova, 21:50 – film Smrtonosná zbraň 2 - Policisté Martin Riggs a Roger Murtaugh jsou na stopě pašeráků drog. Sledování účetního Lea Getze, který zpronevěřil mafiánské peníze, je přivádí k jihoafrickému diplomatovi Ruddovi. Oba detektivové mají dostatek důkazů, ale Rudd a jeho zabijáci pod rouškou diplomatické imunity nerušeně pracují dál. Riggs, přezdívaný „Smrtonosná zbraň“, se uchyluje k nevybíravým metodám. Využije proti Ruddovi i jeho přitažlivou sekretářku. Mezi gangstery a oběma policisty vypukne nevyhlášená válka. Akční krimi komedie (USA, 1989)
  • ČT 2, 23:25 – film Tak dlouho tě miluji - Juliette je po patnácti letech propuštěna z vězení. Jediná, kdo na ní čeká, je její mladší sestra, kterou naposledy viděla před svým nástupem do vězení. Léa ji ubytuje v domě, kde žije se svou rodinou. Juliette nemluví o ničem, co se stalo, co bylo ve vězení, neptá se, proč jí sestra za celou dobu nebyla navštívit, proč jí nepsala. U soudu neřekla Juliette ani jednu větu na svou obhajobu, nic nevysvětlovala. Uzavřela se a mlčky přijala trest za své rozhodnutí, které bylo těžší než vše, co následovalo, než její život. Mysteriózní drama (Francie, Německo; 2008)

Co budete dnes večer v televizi sledovat?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).