Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Jako malé děti, Tropická bouře a Království

19. 11. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
19. 11. 2011

UVNITŘ VIDEO Pokud se chystáte strávit sobotní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší nové každodenní rubrice. Každý den odpoledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova, Nova HD, 20:00 – Indiana Jones a Království křišťálové lebky - Příběh se odehrává symbolicky přesně devatenáct let po Poslední křížové výpravě, v době rodící se Studené války. Indiana Jones je v něm profesorem archeologie na prahu penze, jenž si navzdory bouřlivé minulosti ze všeho nejvíc užívá klid a nebezpečně se začíná podobat vlastnímu otci. Staré instinkty se v něm probudí ve chvíli, kdy se objeví stopy vedoucí k legendární Křišťálové lebce a hlavně informace, že po tomto údajně mocném artefaktu prahnou sovětští agenti.
  • Film Europe, 20:05 – Skafandr a motýl - Film známého režiséra Juliana Schnabela (Než se setmí, Basquiat) se skvělým hereckým výkonem Mathieua Amalrica (Mnichov) a brilantní kamerou Janusze Kaminskeho, který je dvorním kameramanem Stevena Spielberga, byl uveden za velkého zájmu diváků i odborné kritiky. Film byl natočen podle skutečného příběhu na základě knižní předlohy Jean-Dominiqua Baubyho, který pracoval jako šéfeditor ve francouzském časopise Elle. Charismatický a úspěšný Jean-Dominique si užíval života až do tragického momentu, kdy po náhlé mozkové příhodě ochrne na celé tělo.
  • Nova Cinema, 22:20 – Jako malé děti - Ústřední hráči příběhu tvoří známý milostný trojúhelník, jehož potenciální přítomnost provází většinu manželských soužití od nepaměti. Nová žena v životě ženatého muže znuděného stereotypem a zdaleka už ne tolik překypujícího láskou k choti, které to kdysi před Bohem slíbil. Přidejte k tomu úpěnlivou sexuální potřebu a touhu po novém těle a vyjde vám, že Brad (Patrick Wilson) je v tom se Sarah (Kate Winslet) až po uši. A jeho manželka Kathy (Jennifer Connelly) přitom trpělivě vychovává doma jejich potomka a na manželovy pozdní příchody z práce nahlíží stále s neskrývanou důvěrou v oku. Brzy se však o Ní doslechne a nic už není jako dřív.
  • Nova, Nova HD; 22:30 – Tropická bouře - Film režírujícího, hrajícího a pod scénářem podepsaného Bena Stillera je komedií, která používá fóry, na které by většina hollywoodských studií neměla odvahu (a žaludek), a ty jsou navíc opravdu originální – a tak Kirk Lazarus posouvá mantinely vlastního herectví tím, že podstoupí operaci, jež z blonďatého Australana stvoří černocha od Mississippi, Tug Speedman touží adoptovat domorodého chlapečka, z něhož se vyklube zuřivý dětský zabiják, a jedna z postav se jmenuje Alpa Číno.
  • Prima, 22:35 – Království - Agent FBI Donald Fleury (Jamie Foxx) spolu se svým týmem vyšetřuje, kdo stojí za ničivým teroristickým útokem na civilní americké obyvatele v Saúdské Arábii. Zpočátku naráží jen na neochotu místních, postupně ale odkrývá pravdu týkající se skutečné příčiny útoku – a ta je mnohem horší, než si vůbec kdo mohl představit. V dalších rolích se představí například Jennifer Garner a Chris Cooper.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).