Hlavní navigace

Televizní tipy na Štědrý den: Duch nad zlato, Tři oříšky pro Popelku a Hrátky s čertem

24. 12. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Ani na Štědrý den jsme nezapomněli vybrat zajímavé tipy z televizního programu. Tentokrát dvojitou dávku: deset nej vánočních pořadů.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Během vánočních svátků jsme je však změnili na dvojnásobek. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova, 7:40 – pohádka Dařbuján a Pandrhola - Chudý havíř Kuba je nakonec rád, že kmotrem jeho právě narozeného dítěte je samotný Smrťák. Ale zdaleka netuší, co všechno z jejich přátelství, kromě jitrnic na stromě, vzejde. Československá pohádka (1959)
  • ČT 1, 8:55 – pohádka Princové jsou na draka - Dělání, dělání, všechny smutky zahání… a jiné písničky ve známé pohádce. Česká pohádka (1980)
  • ČT 1, 14:30 – pohádka Pyšná princezna - Nejslavnější česká filmová pohádka podle předlohy Boženy Němcové Potrestaná pýcha. Česká pohádka (1952)
  • ČT 2, 16:00 – fantasy komedie Země, odkud přicházím - Mladý příslušník šlechtického rodu Percevalů je nespokojen s prostředím a životem, k němuž ho jeho původ zavazuje. Pronásledován strýcovými strážci se na svém útěku dostane do městečka Saint Parfait právě na Štědrý večer. Zjistí, že je dokonalým dvojníkem místního hudebníka Juliena Barrera, který miluje krásnou číšnici Marinettu, která se stará o dvě malé děti. Ve městečku vyvolá řadu zmatků a nedorozumění a Štědrý večer se blíží. Francouzská komedie (1956)
  • ČT 1, 17:40 – pohádka Princezna se zlatou hvězdou – Slavná česká pohádka o krásné Ladě, zlém králi Kazisvětovi a dobrém princi Radovanovi. Česká pohádka (1959)
  • Nova, 18:40 – pohádka Šíleně smutná princezna - Panovníci dvou sousedních spřátelených zemí se dohodli na svatbě svých urozených potomků. Ti však mají vlastní recept na štěstí a lásku. Československá pohádka (1968)
  • ČT 1, 19:00 – pohádka Duch nad zlato - I s duchem se dá letět vzduchem za štěstím! Tajemný duch ve výpravné pohádce o zamilovaném mládenci, krásné princezně a hromadě zlata, které nakonec nikdo nepotřeboval. Česká pohádka (2013)
  • TV Barrandov, 19:20 – pohádka Hrátky s čertem – Vysloužilý voják Martin Kabát se vydá do pekla zachránit duše dvou pošetilých dívek, které v touze po ženichovi lehkomyslně naletěly ďábelskému mámení. Československá pohádka (1956)
  • Nova, 20:20 – pohádka Tři oříšky pro Popelku – Krásnou, ale chudou Popelku nečekají v kouzelných oříšcích jen plesové šaty, ale také lovecká kamizola… A princ na ní může oči nechat! Československá pohádka (1973)
  • Prima, 20:35 – komedie Sám doma – McCallisterovi odlétají na Vánoce do Paříže. Zaspí a ve zmatku zapomenou doma nejmladšího Kevina. Matka si na něj vzpomene až v letadle. Než se ale za notných komplikací vrátí domů, dokáže Kevin zlikvidovat vykutálené zloděje i značnou část domu. Americká komedie (1990)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).