Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Boj o patent, Simone a Zítra vstanu a opařím se čajem

24. 2. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: archiv
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

Kino Barrandov, 20:15 – drama Zrádná mysl – Pan Ellison se marně snaží přesvědčit svou dceru Jamie, aby začala pracovat v jeho firmě a mohla ji později převzít. Jenže ta má úplně jiné představy. Během hádky dojde k tragické autonehodě a oba rodiče zahynou. Jamie se zhroutí, protože si smrt rodičů klade za vinu. Vydává se do Louisiany, aby pracovala jako dobrovolnice, a zde se seznámí s okouzlujícím mužem. (Mind Games, Kanada, 2006)

Prima Max, 20:15 – životopisné drama Boj o patent – Film postavený na skutečném příběhu univerzitního profesora Roberta Kearna a jeho dlouhém boji s americkým automobilovým průmyslem o jeho vynález. (Flash of Genius, USA, 2008)

ČT 1, 22:00 – klasická sci-fi komedie Zítra vstanu a opařím se čajem – V Praze byl zahájen provoz netradiční cestovní kanceláře Universum, která pořádá zájezdy do minulosti. Toho chce zneužít skupinka nacistů, která má v plánu odcestovat do Německa za druhé světové války a pomoci Hitlerovi vyhrát válku tím, že mu dají vodíkovou bombu. (Československo, 1977)

Nova Cinema, 22:05 – sci-fi komedie Simone – Viktor Taransky je režisér, scenárista a producent, kterého pronásleduje smůla. Jeho poslední film byl propadák a teď mu utekla hvězda jeho nového filmu. Viktor rozmary herců nesnáší, proto by se bez ní klidně obešel, jenže studio se obává pomsty herečky, a tak raději zruší smlouvu jemu. Zatímco si Viktor vyklízí kancelář, nabízí mu neznámý muž možnost využít „umělé herce“. (Simone, USA, 2002)

KL24

Nova, 22:40 – krimi komedie Můj soused zabiják 2 – V pokračování populárního filmu si bývalý nájemný zabiják užívá poklidného života v Mexiku, nekonečně vzdálen od své předchozí rušné existence. Domáckému lenošení a manželce se může bez obav věnovat jen proto, že byl díky svému kamarádovi zubaři před čtyřmi lety oficiálně prohlášen za mrtvého. Ten se však jednoho dne nečekaně objeví u Jimmyho dveří, aby udělal konec jeho pohodě. (The Whole Ten Yards, USA, 2004)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).