Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Dobrý Will Hunting, Collateral a Na shledanou, chlapci

10. 7. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • STV 1, 20:10 - drama Dobrý Will Hunting – Psychologické drama, líčící osudy dvacetiletého matematického génia, ale zároveň i hospodského flákače Willa Huntinga. Ten pochází z nuzných poměrů a svůj život strávil převážně v sirotčincích. Mladíkovy neuvěřitelné početní vlohy vyjdou najevo, když jako uklízeč na bostonské univerzizě náhodně vyřeší složitý matematický příklad, který zůstal na tabuli. Americké drama (1997)
  • Fanda, 20:20 - krimi thriller a drama Collateral - Když Max naložil do svého taxi Vincenta, netušil, že se jedná o nájemného vraha, který musí během noci zlikvidovat důležité svědky a právníky v soudním procesu proti drogovým bosům. Nedobrovolně se tak stane komplicem na jeho vražedné pouti, ale když si na seznamu všimne, že další obětí bude státní žalobkyně, kterou předtím vezl, rozhodne se jednat. Americký krimi thriller a drama (2004)
  • STV 2, 21:15 – drama Na shledanou, chlapci - Francie, leden 1944. Syn bohatých rodičů Julien se jen těžko loučí se svou matkou. Kvůli nejisté válečné situaci jej spolu se starším bratrem posílá do katolické internátní školy mimo Paříže. Julien je premiantem školy, a když dorazí nový student Jean Bonnet, jejich vztah je zprvu poznamenán napětím, postupně se však stanou nejlepšími přáteli. Jean je však jiný než ostatní studenti – ve škole se ukrývá kvůli svému židovskému původu… Silné válečné drama získalo Zlatého lva na MFF v Benátkách a téměř dvě desítky dalších ocenění. Francouzsko-západoněmecké drama (1987)
  • Nova Cinema, 21:45 – komediální drama Máš padáka - Život každého z nás se může změnit za jediný den, ne-li za jediný okamžik. Vtipná americká komedie plná nečekaných zvratů dokáže nejen pobavit, ale přiměje diváka také k zamyšlení nad otázkou, jaké náhody mohou ovlivnit náš život. Populární herci Matt Dillon a Steve Zahn koření svěží příběh svými hereckými výkony, zatímco atraktivní Christina Applegateová dodává snímku půvab a eleganci. Americké komediální drama (2004)
  • Nova, 23:15 – akční krimi a drama Náhlý úder - Na skále nad mořem se v autě milují muž a žena. Najednou se ozvou dva výstřely, žena vyjde z auta, zamyšleně se dívá z útesu a pak odchází… Nekonformní policejní inspektor Harry Callahan opět neuspěje u soudu. Jeho nadřízený je toho názoru, že kde se inspektor objeví, dochází k nepříjemnostem a úmrtím. Případ zastřeleného muže ale stejně svěří Harrymu. Pátrání pokračuje v malém městě San Paulu. Callahan potká mladou malířku a restaurátorku Jennifer Spencerovou. Netuší ještě, že za vraždou muže v autě stojí ona a rozhodně se zabíjením nemíní skončit. Likviduje totiž členy bandy, kteří ji a její sestru kdysi brutálně mučili a znásilnili. Jennifer a Harry se stanou milenci. Harry tuší, že Jennifer je vražedkyně, ale události nabírají stále vyšších obrátek. Americké akční krimi a drama (1983)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).