Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Historie STV, Liga mistrů a Ikarie XB 1

2. 11. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
2. 11. 2011

UVNITŘ FOTO Pokud se chystáte dnešní večer strávit před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice. Každý den odpoledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • STV Dvojka, 20:00 – Večer v archivu – Zítra tomu bude 55 let, co zahájila vysílání Československá televize z Bratislavy. Veřejnoprávní médium RTVS našich východních sousedů při této příležitosti připravilo na televizním okruhu Dvojka blok Spomienky na spomienky, který se ohlédne do archivu a vybere významné události z bohaté historie ČST.
  • CS Film, 20:00 – Ikarie XB 1 - Film s pracovními názvy Stříbrná kometa a Za dvě stě let koncem června vznikl v roce 1963 a patří mezi nejznámější česká sci-fi díla. Už v době svého vzniku se setkával s příznivými ohlasy kritiků, kteří upozorňovali především na první polovinu, kde nad dramatickým příběhem a technikou budoucnosti převládá popis všedních dní mnohačlenné posádky. Někteří, obzvláště polští recenzenti, zdůrazňovali jeho inspiraci Lemovou knihou K mrakům Magellanovým, ta je však, zvláště v druhé půli, velmi sporná. Za komunistů byl film citován, pouze když se mělo poukázat na fakt, že tu byly všechny celosvětové problémy vyřešeny komunismem.

Film Ikarie XB 1 uvidí diváci dnes večer na CS Filmu. (Zdroj: Filmexport)

  • ČT 4, 20:30 – Liga mistrů: Bayern Mnichov – SSC Neapol - Přímý přenos vybraného utkání nejprestižnější evropské klubové fotbalové soutěže
  • ČT 1, 22:25 – Cesta do Rokycan - V předvánoční době ožije starý spor mezi rodiči, který vznikl před dvaceti lety, když se matka manžela špatně vyjádřila o nastávající. Od té doby vždycky rodinka trávila vánoce u matky ženy v Sedlčanech, což letos chce zvrátit otec, který zamýšlí strávit vánoce v Rokycanech, u své matky (ani ne tak pro svou matku, ale proto, že tam chce s kolegy navštívit a trošku poškádlit jednoho svého spolužáka). Celý měsíc se vede spor o to, kde se budou trávit vánoce, zda u mužovy tchyně v Sedlčanech jako obvykle, nebo nově, u manželčiny tchyně v Rokycanech.
  • HBO, HBO HD; 0:00 – Imigranti - Harrison Ford, Ray Liotta a Ashley Judd ve filmu režiséra Waynea Kramera Imigranti přináší otřesný pohled na život nelegálních přistěhovalců a imigračních úředníků, jejichž úkolem je zajistit, aby americké hranice byly bezpečné. Každý den zaplavuje Los Angeles vlna dalších a dalších přistěhovalců, kteří tam přicházejí hledat americký sen. A každý den se cena za tento sen zvyšuje. Zoufalství nových přistěhovalců je pro imigrační úředníky často silná káva. Mohou se však slitovat a zachovat se pro jednou lidsky?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).