Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Jestřábí žena, Operace Silver A a Věk nevinnosti

31. 8. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Prima Max, 20:15 – fantasy Jestřábí žena – Malý zlodějíček se na svém útěku z vězení krutého biskupa z Aquily setká se záhadným rytířem a stane se jeho sluhou. Rytíř putuje krajem se svým jestřábem a sluha brzy zjistí, že jsou spojeni strašlivou kletbou. Dívka se s východem slunce mění v jestřába a rytíř s jeho západem ve velkého černého vlka. (Ladyhawke, 1985; hrají: Matthew Broderick, Rutger Hauer, Michelle Pfeiffer)

  • ČT art, 20:20 – dokument Stradivari: Tajemství houslí – Skuteční mistři houslové hry se svým nástrojem dokážou očarovat posluchače. Zvláště pokud mají nástroj z dílny legendárního italského houslařského génia. Jmenoval se Antonio Stradivari (1648–1737), nazývaný též Stradivarius, a jeho hudební nástroje představují symbol dokonalosti. (Japonský dokument, video z dokumentu BBC – Stradivarius and Me)

  • Jednotka, 20:25 – film Rain Man – Charlie Babbitt právě zjistil, že má autistického bratra Raymonda a čeká ho fantastická jízda jeho života. Nebo okružní výlet? Všechno začne ve chvíli, kdy Raymond odmítne letět letadlem, a tak nezbývá než jet autem. Pak horkokrevného Charlieho přivede na pokraj trpělivosti a nakonec ho vtáhne do svého světa. (USA, 1988; režie: Barry Levinson; scénář: Ronald Bass, Barry Morrow; hrají: Dustin Hoffman, Tom Cruise, Valeria Golino, Lucinda Jenney)

Tipy C

  • ČT2, 21:40 – romantické drama Věk nevinnosti – New York 1871. Společenská smetánka se řídila pevnými, byť nepsanými a nikdy nevyslovenými pravidly a rituály, které přísněji než zákon určovaly, co je vhodné a co ne. V tomto prostředí se pohybuje mladý právník Newland Archer a jeho snoubenka May Wellandová – mladinké nevinné stvoření, které je dokonalým produktem své třídy. Oba ctí konvence a tradice, jejich manželství je vhodné a žádoucí, jejich budoucnost daná. (The Age of Innocence, USA, 1993, podle knihy Edith Wharton; režie: Martin Scorsese; hrají: Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer, Winona Ryder, Alexis Smith)

  • ČT1, 22:00 – válečné drama Operace Silver A (1/2) – Odehrává se ve dnech, kdy šlo našemu národu opravdu o vše – v období protektorátu. Ačkoliv příběh začíná téměř idylicky s falešným zdáním, že vše je stále v pořádku, právě v tuto chvíli nedaleko od nich v zasněženém lese seskakují padákem tři mladí muži… (Česko, 2007; režie: Jiří Strach; scénář: Lucie Konášová, Josef Konáš; hrají: Klára Issová, Tatiana Vilhelmová, Jiří Dvořák, Ivan Trojan, David Švehlík, Aleš Háma)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).