Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: KHL, Odplata, Písně o lásce, Bazén a Lucie

17. 10. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Sport, 18:25 – Dinamo Minsk – Viťaz Čechov - Přímý přenos hokejového zápasu KHL, v přestávkách: Sport Expres
  • CS Film, 20:00 – drama Lucie - 50. léta: Předák party rychlorazičů je jmenován dělnickým ředitelem neprosperujícího dolu Lucie. Chybná rozhodnutí, kterými chce za každou cenu zvýšit těžbu a splnit nereálný plán, vedou ke katastrofě, při níž náhodně zahyne jeho syn. Po zdrcující kritice chce neúspěšný ředitel odejít z funkce, ale vyšší vedení a stranické orgány v něj mají i nadále důvěru… Režisér Karel Steklý se ještě nemohl rozloučit s budovatelskými náměty z hornického prostředí, i když už viditelně přestávaly být v módě. Československé drama (1963)
  • Cinemax, 21:40 – romantický muzikál a drama Písně o lásce - Moderní muzikál vyprávěný díky nezapomenutelným písním Alexe Beaupaina. Tento film vám představí několik beznadějných pařížských romantiků. Jednotlivé příběhy jsou staré jako lidstvo samo a přesto stále aktuální – ztráta lásky, nalezení nové lásky a neopětovanost lásky. Ismael a Julie chtějí svému stagnujícímu vztahu dodat jiskru, a tak se pustí do trojky s Alicí. Když je později potká tragédie, budou se mladí Pařížané muset vyrovnat s křehkostí života i lásky. Pro Ismaela to znamená rozhodnout se mezi Juliinou sestrou a mladou vysokoškolačkou. Nabídne mu jedna z nich vykoupení? Francouzský romantický muzikál a drama (2007)
  • Nova, 23:20 – akční krimi thriller a drama Odplata - Pomsta je zábava, když se jí ujme dvojnásobný držitel ceny Akademie Mel Gibson v roli drsného Portera. ODPLATA je svižná a vtipná směs akce a filmu noir. Snímek režíroval držitel Oscara za L. A. Přísně tajné Brian Helgeland a podílel se také na scénáři, jež je adaptací románu Donalda E. Westlakea. Ten už posloužil jako předloha pro klasiku POINT BLANK, která vznikla ve spolupráci Jon Boorman/Lee Marvin. Když Portera podrazí vlastní kumpáni, ukradnou jeho podíl v hodnotě 70 tisíc dolarů a nechají ho napospas smrti, zbývá jen jeden způsob, jak věc vyřešit: Porterův způsob. Jeho vendeta postaví spoustu podrazáků před hlaveň pistole. Americký akční krimi thriller a drama (1999)
  • Film Europe Channel, 23:20 – mysteriózní drama Bazén - Sarah Morton (Charlotte Rampling), anglická spisovatelka detektivních bestsellerů, přijede do luxusní vily svého francouzského vydavatele (Charles Dance), aby si odpočinula a našla inspiraci pro další román. Náhlý příchod vydavatele dcery (Ludivine Sagnier) ji rychle přesvědčí, že odpočívat a pracovat se určitě nebude! Krásná Julie vede bouřlivý život a Sarah se stane jeho nechtěnou součástí. Přežije soukromou sexuální revoluci a vyrovnat se také musí s tragickými okolnostmi, kterých se stane svědkem. Francouzsko-britské mysteriózní drama (2003)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).