Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Kulový blesk, Bitva o Hill 60 a Vinnetou – Poslední výstřel

19. 8. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Prima, 20:15 – komedie Kulový blesk – Největší akci v dějinách stěhování si vzal na starost rozený organizátor dr. Radosta. Dvanáct domácností si má v jednom dni vzájemně vyměnit své byty. Československá komedie (1978)

  • Jednotka (RTVS), 20:20 – válečný film Bitva o Hill 60 – V roce 1916 se bojové operace evropských mocností, které si dosud vyžádaly miliony obětí, ocitly na mrtvém bodě. Důlní inženýr Oliver Woodward se po pobytu na Papui vrací do Austrálie, aby se připojil k tajné Tunelářské společnosti. Ke svému překvapení ale získává vojenskou hodnost a odjíždí do Evropy. Na bitevním poli u francouzského Armentières ho čeká rota tunelářů, kteří ale novému veliteli příliš nevěří. Jejich úkolem je podkopat nepřátelské zákopy sítí tunelů, naplnit je trhavinami a vyhodit do vzduchu. Film je inspirován skutečnými událostmi. Australský válečný film (2010)

  • ČT art, 20:25 – dokument Občan Karel Kryl – Mýtus a legenda, která neunesla podivnou svobodu a blbou náladu. Český dokument (1999)

MMF24

  • ČT 1, 21:45 – western Vinnetou – Poslední výstřel – Legendární náčelník Apačů a jeho přítel Old Shatterhand vyjíždějí vstříc svému poslednímu dobrodružství. Proslulý film na motivy románů Karla Maye. Německo-jugoslávský western (1965)

  • ČT 2, 21:55 – drama Requiem pro panenku – Něha, sobectví, nelidskost i naděje. České drama (1992)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).