Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Lepší pozdě nežli později a Nejasná zpráva o konci světa

24. 4. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 18:00 – český film Opera ve vinici – Student žurnalistiky a beatový zpěvák se při cestě na jižní Moravu nadchne lidovou hudbou Podluží a hlavně skladatelem samoukem Fanošem Mikuleckým… Písničkář a absolvent FAMU Vladimír Merta se dlouho a marně pokoušel prosadit se ve FSB. Jeho námět inspirovaný vlastními zážitky prošel značnými úpravami a také poetický manýrismus režiséra Jaromila Jireše nevyzněl nejlépe. Český film (1981).
  • ČT Sport, 20:30 – fotbalový přenos Borussia Dortmund – Real Madrid – Přímý přenos semifinálového utkání nejprestižnější evropské klubové fotbalové soutěže Ligy mistrů UEFA

  • Smíchov, 20:50 – komedie Lepší pozdě nežli později – Stárnoucí sukničkář právě vyrazil na milostný víkend se svým nejnovějším mladičkým objevem. Jenže jeho chátrající tělesná schránka ho zradila a nezbývá, než si přiznat skutečný věk. Naštěstí se objeví žena, která sice není o půl století mladší než on, přesto o ni bude muset bojovat… Americká romantická komedie (2003).
  • ČT 2, 22:00 – film Nejasná zpráva o konci světa – V Bohem zapomenuté osadě v nekonečných horách až někde na konci světa se odehrává tragédie. Muži z osady při střetnutí s vlky přicházejí o své ženy a děti. Mladá nevěsta Verona unikne o vlásek smrti. Zachrání ji desetiletý chlapec Goran. Uprostřed tohoto zoufalství porodí Verona holčičku Veroniku, kterou osudově přislíbí za nevěstu malému Goranovi. Česko-slovenský film režiséra Juraje Jakubiska (1997).
  • STV 2, 22:05 – film Růžové sny – Poetický obraz lásky vesnického listonoše Jakuba a mladičké Cikánky Jolanky. Jsou to hrdinové, kteří vstupují do života s omyly a kotrmelci, s humorem a poezií jejich mládí. Jakub kromě dopisů a telegramů přináší lidem okolo sebe i radost. Je hravý a Jolanka cílevědomější. Je nespokojená, chtěla by změnit svůj život. Československá poetická komedie (1976).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).