Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Michael Clayton a Bláznivá střela - Amerika v ohrožení

25. 7. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • TV Barrandov, 20:05 – katastrofický film Zatmění Země – Vlivem geomagnetické bouře na Slunci došlo k výpadku elektřiny v celé Evropě. Bez vzduchu jsme schopni přežít tři minuty a bez vody tři dny. Ale jak dlouho můžeme žít bez elektřiny? Francouzský katastrofický film (2009).
  • ČT 2, 21:55 – film Cinka Panna – Film Cinka Panna přibližuje příběh rómské houslistky, která žila v Uhrách v 18. stol. Její mimořádný a emocionálně vypjatý život metaforicky poukazuje i na všeobecně platné téma boje o uznání a o místo ve světě. Rómská komunita, společenské rozdíly a nečekané politické proměny, to vše podporuje aktuálnost příběhu o touze a snu houslové sólistky v prostředí, které je jednoznačně ovládané muži. Česko-slovensko-maďarský film (2008).
  • HBO, 22:25 – komedie Bláznivá střela – Amerika v ohrožení – Cynický, anti-americký filmař (parodovaný Michael Moore) vyráží na křížovou výpravu ve snaze zrušit svátek 4. července, tedy americký Den Nezávislosti. Navštíví ho však tři duchové, kteří ho vezmou na neobyčejnou cestu, aby mu ukázali skutečný význam Ameriky. Americká komedie (2008).
  • Film+, 22:50 – drama Hooligans – Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné pro co žije jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogya občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život. Britské drama (2004).
  • Nova, 23:25 – thriller Michael Clayton – Elitní newyorský právník Michael Clayton zažije nejhorší čtyři dny své kariéry. Během posledních patnácti let pomáhal ne zcela legálně vyřešit nemravné, osobní problémy svých vysoce postavených klientů. Nový případ vidí jako šanci pro obhajobu vlastních činů a brzy se musí rozhodnout mezi tím, zda bude životem dál kličkovat, nebo udělá něco dobrého pro ty ostatní. Americký thriller (2007).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).