Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Mission: Impossible, Bitva o Hill 60 a Dějiny násilí

13. 11. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 20:00 – český rodinný film Přátelé na moři – Vítězka pionýrské televizní soutěže převezme důležitý úkol. Má během pobytu v Oděse vypátrat majitele staré rodinné fotografie, která zůstala po sovětském vojákovi – osvoboditeli… Příkladný pionýrský příběh v česko-sovětské produkci. Český film (1959).
  • ČT 2, 20:00 – dokument Kamera na cestách: Kolumbie plná kontrastů – Kolumbie se pyšní různorodou krajinou, kde se vegetace dokonale přizpůsobila klimatickým podmínkám. Některé druhy rostlin jsou velmi vzácné, o jiných – jako je například koka – se zase velmi často mluví. Ke Kolumbii rovněž neodmyslitelně patří káva, cukrová třtina a samozřejmě salsa. Také mýtus o Eldorádu se zrodil právě zde. Francouzský dokument.
  • Dajto, 20:10 – akční thriller Mission: Impossible – Při akci na americké ambasádě v Praze dojde k masakru elitní špionážní jednotky CIA. Šéf chce odhalit zrádce ve vlastních řadách a podezírá mimořádně schopného agenta Ethana Hunta (Tom Cruise). Nespravedlivě podezíraný mladík se proto pouští do pátrání na vlastí pěst a na každém kroku mu při tom hrozí smrtelné nebezpečí. Odhalená pravda je šokující pro všechny. Americký akční thriller (1996).
  • STV 1, 20:20 – válečné drama Bitva o Hill 60 – V roce 1916 se evropské válčící mocnosti ocitají v patové situaci. Operace dvou mohutných armád, které si dosud vyžádaly milióny životů, jsou na mrtvém bodě. Důlní inženýr Oliver Woodward se po pobytu v Papui vrací do Austrálie, aby se připojil k tajné Tunelářské společnosti. Woodward ke svému překvapení získává vojenskou hodnost a odjíždí do Evropy. Na bitevním poli u francouzského Armentiéres ho čeká „jeho“ rota tunelářů, kteří ale novému veliteli příliš nevěří. Tuneláři mají labyrint chránit tak dlouho, dokud nezazní rozkaz k odpálení trhavin. Jenže kdo ví, kdy ta chvíle přijde?! Australské válečné drama (2010).
  • Nova, 22:50 – thriller Dějiny násilí – Top poklidně žije se svou manželkou a dvěma dětmi na malém městě, když se ze dne na den stane mediální celebritou. Během loupežného přepadení svého bistra zabije v sebeobraně dva nebezpečné kriminálníky a zachrání tak několik životů. Jenže pak se ve městě objeví tajemný a nebezpečný muž Carl Fogarty a vše je rázem jinak… Americko-německý thriller (2005).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).