Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Svět podle Prota a Záchrana pro Hubble

8. 2. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
8. 2. 2012

UVNITŘ VIDEO Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší nové každodenní rubrice. Každý den dopoledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 2, 20:00 – dokument Příběh herečky – Prokurátorku Ludmilu Brožovou-Polednovou zná širší veřejnost z kauzy z roku 1950, v níž poslala na smrt Miladu Horákovou. V následujících letech se ovšem podílela na stovkách dalších politických procesů. Český dokument.
  • STV 1, 20:05 – film Svět podle Prota – Kevin Spacey, držitel dvou hereckých Oscarů, v roli pacienta psychiatrické léčebny s jasnou diagnózou: tvrdí, že je na Zemi na návštěvě a pochází z planety K-PAX. Jeff Bridges, několikrát na Oscara nominovaný, v roli jeho lékaře dr. Marca Powella. Přepracovaný psychiatr ze státní nemocnice nachází u svého vesmírného pacienta řadu nezvyklých projevů a navíc naprostou odolnost vůči běžným léčebným prostředkům. Americko-německý film (2001).
  • Spektrum, Spektrum HD, 21:20 – dokument Záchrana pro Hubble – Nejznámější vědecký přístroj na světě byl jen kousek od naprostého kolapsu. Jedinou šancí na jeho záchranu byla speciální mise s cílem jeho záchrany. Přidejte se s televizí Spektrum k fascinující vesmírné expedici a poznejte obrovské nasazení inženýrů, astronautů i dalších odborníků, díky nimž přístroj pořizující tisíce úchvatných fotografií nakonec funguje dodnes.
  • Filmbox HD, 21:00 – film Moje velká indická svatba – Gurindera Chadha, uznávaná režisérka filmu Blafuj jako Beckham, se při natáčení zdokonalené společenské komedie Jane Austenové spojila s naprosto neočekávaným partnerem: hudební a taneční podívanou Bollywoodu. Výsledkem je nový pohled na nadčasový příběh o hledání lásky – převyprávěný tak jako nikdy před tím – s drzým humorem, okázalými tanečními scénami a svéráznou romancí bombajských kasovních trháků. Britský komediální muzikál (2004).
  • Nova Cinema, 21:55 – film Tirant Lo Blanc – Spiknutí panen – Proslulý rytíř Tirant přijme pověření byzantského císaře, aby osvobodil Konstantinopol od tureckého obléhání. Vynalézavý stratég a jeho muži se neobávají turecké početní převahy a zvítězí. Tirant by si ale hlavně přál získat nejcennější trofej a tím je pro něj panenství Carmesiny, dědičky byzantské říše… Italsko-španělsko-britský dobrodružný film (2006).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).