Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Báječná léta pod psa, Liga mistrů a Hitler vyhrál válku

6. 3. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
6. 3. 2012

UVNITŘ VIDEO Pokud se chystáte dnešní večer strávit před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice. Každý den odpoledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 1, 20:00 – film Báječná léta pod psa - Příběh složitého dospívání citlivého chlapce Kvida vznikl podle stejnojmenného románu Michala Viewegha. Nostalgická komedie ze života jedné svérázné české rodiny se opírá především o atraktivní téma: šedá léta „reálného“ socialismu jsou totiž pro mnohé pamětníky zároveň šťastnou dobou jejich mládí či puberty. Dějová linie se soustřeďuje především na trampoty Kvidova otce, excentrického dříče s vysokoškolským diplomem, kterého jeho úsilí zabezpečit rodinu bez ztráty důstojnosti dovede téměř až k šílenství. Komedie (Česká republika, 1997)
  • Nova Cinema, 20:00 – film Pokojný bojovník - Excelentní adaptace stejnojmené autobiografické knihy Dana Millmana. Dan je talentovaný sportovec, sní o olympiádě, má vše – poháry, holky, rychlé motorky, divoké party. Těžký úraz ale vše změní. Díky setkání se zvláštním cizincem Dan pochopí, že se musí ještě mnoho učit, mnohé překonat a spoustu věcí naopak opustit, než se stane pokojným bojovníkem a nalezne svou cestu. Nejde o klasický boj mezi zlými a dobrými, film vypráví o tom, jak se postavit konfliktům uvnitř nás samotných. Sportovní drama (USA, Německo; 2006)
  • ČT 4, 20:30 – Benfica Lisabon – Zenit Petrohrad - Přímý přenos vybraného utkání nejprestižnější evropské klubové fotbalové soutěže.
  • ČT 2, 20:50 – cyklus Co by kdyby: Hitler vyhrál válku - Píše se rok 2012. Velkoněmecká říše ovládá nejen německy mluvící země, ale také celou střední a východní Evropu. Asie slouží převážně jako zdroj surovin, levné pracovní síly a místo pro vysídlené národy. Na Arktidě a Antarktidě jsou rozděleny sféry vlivu mezi Říší a druhou světovou velmocí USA. Jak je to možné? Která bitva druhé světové války mohla rozhodnout o tom, že se dějiny vyvíjely zcela jinak? Co by se stalo s českým národem, kdyby Třetí říše vyhrála druhou světovou válku? Dokument (2010)
  • Filmbox HD, 22:30 – film Paříž - Příběh jednoho Pařížana, který je nemocný a žádá pouze odpověď, zda umírá. Jeho stav mu dává nový a odlišný pohled na všechny ty lidi, které potkává. Úvahy o smrti se náhle setkávají s hodnotou života, života druhých a života samotného městě nad Seinou. Zelináři, pekaři, sociální pracovnice, tanečník, architekt, bezdomovec, vysokoškolský profesor, modelka, ilegální přistěhovalec… Ti všichni jsou spjati s tímto místem. Ty všechny denně potkává. Můžete si myslet, že nejsou nijak výjimeční, ale pro každého z nich je jeho život jedinečný. Můžete si myslet, že jejich problémy jsou bezvýznamné, ale pro ně jsou těmi nejdůležitějšími na světě. Romantické drama (Francie, 2008)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).