Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Hokejový zázrak, Venkovský učitel nebo Návrat idiota

16. 1. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – drama Hokejový zázrak – Inspirativní příběh podle skutečných událostí se odehrává na pozadí jedné z největších událostí v historii sportu, kdy v roce 1980 hokejový tým Spojených států amerických porazil na Olympijských hrách Sovětský svaz. (Miracle, USA, 2004)

  • ČT1, 20:55 – drama Venkovský učitel – Učitel Pavel Liška opouští práci gymnaziálního profesora, své rodiče i hlavní město a přichází učit na venkovskou školu. Doufá, že v novém prostředí se mu podaří zapomenout na ztroskotané milostné vztahy a najít ztracenou životní rovnováhu. Získává si důvěru místních obyvatel, mezi nimi i farmářky Marie a jejího sedmnáctiletého syna. Každý z nich si ale nese své tajemství… (Česko, 2008)

BRAND24

  • Prima Max, 22:05 – akční Zastav a nepřežiješ 2, Vysoké napětí – V tomto vysokooktanovém pokračování čínská mafie ukradne Cheliosovo téměř nezničitelné srdce a vymění ho za bateriově poháněnou náhradu, která vyžaduje pravidelné dávky elektřiny, aby se udržela v chodu. Odhodlání získat své skutečné srdce zpět a touha po pomstě jsou jeho hnacím motorem. Chev Chelios se vydává na zběsilou honičku ulicemi L. A. a sejme každého, kdo se mu postaví do cesty. (Crank: High Voltage, USA, 2009)

  • ČT2, 22:10 – komedie Návrat idiota – Stejně jako ve svém úspěšném autorském debutu Indiánské léto (1995) se talentovaný scenárista a režisér Saša Gedeon v Návratu idiota soustřeďuje na tragikomický labyrint citového zmatení mladých lidí. Inspiroval se titulním hrdinou knížete Lva Myškina z románu F. M. Dostojevského Idiot. Zaujala ho postava neuvěřitelně bezelstného, „čistého“ člověka, který se však vzhledem ke své nezkušenosti nedokáže orientovat ve spletitých mezilidských vztazích, v nichž se sice uplatňuje láska, ale také faleš a pokrytectví. (Česko, 1999)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).