Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Knoflíkáři, Muž, který věděl příliš mnoho nebo Šílenci z Manhattanu

22. 8. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT art, 20:20 – drama Šílenci z Manhattanu VII (1/14) – Don na nucené dovolené zásobuje Freddyho reklamními slogany a pokouší se zachránit svoje manželství. Peggy nevychází s novým šéfem kreativců, zatímco Joan se podaří sehnat prvního zákazníka. Závěrečná řada kultovního seriálu. (Mad Men, USA, 2007)

  • Kino Barrandov, 20:20 – komedie Četník a četnice – V šesté a poslední části filmových příhod svérázné četnické posádky, vedené velitelem Gerberem a iniciativním Cruchotem, je stanice v Saint Tropez ohrožena nebezpečným gangem a krásnými ženami. (Le gendarme et les gendarmettes, Francie, 1982)

  • ČT2, 21:50 – komedie Knoflíkáři – Film skládající se ze šesti povídek, které většinou černě humornou, ironickou, mnohdy i trpce hořkou formou vyprávějí o lidské nevěře, podivných úchylkách, nečekaném zázraku či pokryteckém odpuštění. (Česko, 1997)

BRAND24

  • Prima Max, 22:15 – akční sci-fi Vetřelec vs. Predátor – Expedice skupiny archeologů do Antarktidy je na počátku 21. století vedena průmyslovým miliardářem Charlesem Weylandem. Ten totiž věří, že s pomocí satelitů s termálním snímáním objeví zbytky starověkých chrámů, které by měly být starší než egyptské či aztécké pyramidy. Jakmile tým najde zbytky lidských těl s dírami v hrudních koších, začíná problém. Do chrámu navíc přichází pět mladých predátorů za účelem vykonání rituálu dospělosti, který vyžaduje souboj na život a na smrt proti Vetřelcům. (Alien vs. Predator, USA, Německo, Česko, Velká Británie, Kanada, 2004)

  • Nova Cinema, 22:40 – životopisný film Insider: Muž, který věděl příliš mnoho – Reportér a producent populární televizní show získá důkazy o tom, že zástupci velkých tabákových koncernů křivě přísahali před soudem. Naprosto důvěryhodným zdrojem informací ze zákulisí tabákového průmyslu je Jeffrey Wigand, který se ve zlém rozešel se svým zaměstnavatelem a rozhodl se říci pravdu o škodlivosti a návykovosti kouření před televizními kamerami. Skutečnost je totiž mnohem horší, než je obecně známo. (Insider, USA, 1999)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).