Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Korunní princ, Nebožtíci přejí lásce a Vesničko má středisková

27. 12. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT1, 20:00 – pohádka Korunní princ – Kdesi v Zapovězeném lese žije zlý čaroděj Kruciatus (Josef Abrahám). Ten se před sto lety pokusil zničit království, kterému dnes vládne král Alexandr (Jaromír Hanzlík), jenž má dva syny – následníka trůnu Jana (Patrik Děrgel) a mladšího prince Karla (Kryštof Hádek). Karel se však nechce s rolí druhého v pořadí za žádnou cenu smířit. S pomocí svého sluhy Pakosty (Pavel Kříž) se na hradě vloupe do zakázané komnaty, získá kouzelné rekvizity, které tu po zlém čaroději zůstaly, a hodlá svého bratra zničit. (Česko, 2015)

  • ČT2, 20:00 – komedie Nebožtíci přejí lásce – V romantické komedii kinematografické legendy a držitele sedmi Oscarů, režiséra Billyho Wildera, odjíždí Jack Lemmon v roli starostlivého syna pro tělo svého otce, který zahynul v Evropě. Po příjezdu do Itálie však rychle zjišťuje, že jeho rodič nebyl zdaleka takové neviňátko, jak se tvářil… (Avanti!, USA, Itálie, 1972)

  • Prima, 20:15 – pohádka Třetí princ – Královna Země lva se jen těžce smiřuje se ztrátou jediného syna. Na radu děvčete od potulných kejklířů nechá uvařit jedinou rybu, kterou rybáři uloví v královském rybníce. Vodu nechá vypít kobyle, rybí hlavu dá sníst psici, sama sní rybí maso a kosti dá zakopat do zahrady. Po čase se královně narodí dvojčata Jaroslav a Jaromír. V ten den se narodí i dvě stejná hříbata, dvě štěňata a z kostí v zemi vyrostou dva meče. Malí princové vyrostou za rok jako jiní za sedm let. Když dospějí, zamiluje se Jaromír do tajemného obrazu krásné princezny. Přes zákaz rodičů se vydá princeznu hledat. (Československo, 1982)

BRAND24

  • JOJ Family, 20:20 – hudební komedie Kdyby tisíc klarinetů – Dnes již legendární filmový muzikál je postaven na groteskní přeměně zbraní v hudební nástroje. A ty nemohou nikoho zabít a nikomu ublížit. A vojáci, jak se zdá, v těchto „zbraních“ nacházejí daleko větší zalíbení než v čemkoli jiném. Následuje ale trestná výprava… (Československo, 1964)

  • Nova, 20:20 – komedie Vesničko má středisková – Můžete se tu setkat se svérázným a okouzlujícím doktorem Skružným, řidičem družstevního náklaďáku Pávkem a jeho závozníkem, mentálně zaostalým Otíkem, žárlivým hrubiánem Turkem, jeho ženou Janou a jejím milencem, zootechnikem Kašparem, akademickým malířem Rybou a řadou dalších postaviček obývajících střediskovou obec Křečovice. (Československo, 1985)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).