Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Liga mistrů s Plzní, Louis Armstrong a Bílá paní

6. 12. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
6. 12. 2011

UVNITŘ VIDEO Pokud se chystáte dnešní večer strávit před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů. Každý den v poledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Filmbox HD, 19:00 – Život je krásný - Píše se rok 1939. Italský číšník Guido Orefice, překypující energií a hýřící bláznivými nápady, přijíždí z venkova do velkého města. Na první pohled se tu zamiluje do půvabné učitelky Dory. Ta už sice nápadníka má, on však udělá vše, aby ji zachránil od sňatku s nemilovaným byrokratem. Získá její lásku a vezmou se. Narodí se jim syn Giosué. Po pěti letech šťastného manželství je Guido kvůli svému židovskému původu odvlečen spolu se synem do koncentračního tábora.
  • TV Barrandov, 20:00 – Princezna Fantaghiro - Byla jednou dvě království, která proti sobě bojovala a válčila mezi sebou od počátku časů. Kurážná Fantaghiro, aby zachránila království svého otce, příjme výzvu nepřátelského krále a přestrojená za rytíře musí získat Zlatou růži.
  • MGM, 20:00 – Louis Armstrong: Chicagský styl - Snímek popisuje událostí z roku 1931, kdy Armstrong, který zatím stále bojuje o uznání a slávu, vystupuje v malém chicagském klubu. Zalíbí se však místním gangsterům a ti mu nabídnou mnohem vyšší plat, pokud bude účinkovat v jejich vlastním nočním klubu. Armstrong se nechce k organizovanému zločinu ani přiblížit, jeho bělošský manažer Red Cleveland (Red Buttons) se ovšem za peníze nezdráhá jej falešné obvinit z držení marihuany, čímž jej donutí, aby začal s mafií spolupracovat.
  • Kino CS, 20:00 – Bílá paní - Ve vsi Komonice, ležící pod stejnojmenným hradem, dojde k zázraku. Krásná Perchta zvaná Bílá paní komonická vystoupí jednoho dne z obrazu, vyhoví prosbám výměnkářky Blažkové a zařídí jí v chalupě vodovod. Té noci totiž navštívila hrad skupina místních trochu podnapilých občanů, kteří vedli právě spor o to, zda Bílá paní opravdu za úplňkových nocích chodí po hradě. Kastelán Pupenec vyluštil nápis na obraze Věř, ale komu věříš, měř a formulku vyslovil nahlas. Jako jediný pak byl svědkem Perchtina počínání.
  • ČT 4, 20:20 – Liga mistrů: FC Viktoria Plzeň – Ac Milán - Přímý přenos vybraného utkání nejprestižnější evropské klubové fotbalové soutěže. Předcházet mu bude desetiminutová reportáž o cestě fotbalistů Viktorie Plzeň na utkání fotbalové Ligy mistrů do Milána. Začíná ve 20:10.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).