Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Pupendo, Match Point: Hra osudu a Křídla vášně

28. 2. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Autor: 115393
28. 2. 2012

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší nové každodenní rubrice. Každý den dopoledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 1, 20:00 – film Pupendo - Hlavní postavou filmu Pupendo je akademický sochař Bedřich Mára, který žije se svojí rodinou, manželkou – keramičkou Alenou a dvěma syny – Matějem a Bobšem v malém činžovním bytě na pražském nábřeží. Před lety musel z politických důvodů opustit místo vedoucího ateliéru na pražské Akademii. Z týchž důvodů není veden ani v oficiálním Svazu výtvarných umělců. Má znemožněno vystavovat a je odsunut na periferii zájmu a lukrativních zakázek. K osamělému rozjímání u rybářského prutu. Komedie s prvky dramatu (Česká republika, 2003)
  • TV Barrandov, 20:05 – Match Point: Hra osudu - Romantické drama režiséra Woodyho Allena popisuje bývalého profesionálního tenistu (J. R. Meyers), který se snaží uplatnit jako tenisový instruktor. Seznámí se s bohatým mladíkem, jehož sestra se do něj zamiluje. Instruktorovi se ale líbí zbohatlíkova snoubenka (Scarlett Johansson). Vztah s oběma ženami najednou ale nelze udržovat donekonečna. Romantické krimi drama s prvky thrilleru (Velká Británie, USA, Irsko, Rusko; 2005)
  • Filmbox HD, 21:00 – film Křídla vášně - Příběh Kate, která se pouští do intrik, a ty se jí nakonec vymknou z ruky. Když se seznámí se zcela osamělou, ale velmi bohatou Američankou Millie, ke všemu nevyléčitelně nemocnou, vymyslí krutý plán. Zahraje si na kuplířku a dá nemocnou ženu dohromady se svým přítelem Mortonem. Počítá s tím, že až její přítelkyně zemře, budou se mít konečně oba, ona i její milenec, z Milliina dědictví velmi dobře. Náhle však zjistí, že s city lidí lze jen těžko manipulovat. Romantické drama (USA, Velká Británie, 1997)
  • Cinemax, 21:50 – film Válečná zóna - Tom je podivínský patnáctiletý kluk, jehož rodina se přestěhovala z Londýna do venkovské komunity v Devonu, čímž se ještě zvýšila jeho izolovanost. Tom, jeho osmnáctletá sestra Jessie, otec a těhotná matka žijí v malém domku, koupou se v kuchyni a jsou zvyklí na vzájemnou nahotu. Ovšem jednoho dne je Tom svědkem sexuálního aktu mezi otcem a Jessie. Snaží se o tom se svou sestrou mluvit, ale ta jakýkoli rozhovor na toto téma odmítá. Po matčině porodu miminko vážně onemocní a matka s ním odjíždí do nemocnice. Tom už dál nesnese nepříjemné domácí napětí, a tak udeří na otce, která však pravdu vztekle popírá. Tom je nakonec donucen k drastickým činům, ve snaze zastavit svého násilnického otce. Drama (VB, Itálie; 1999)
  • HBO, HBO HD; 22:55 – film Američan - Nájemný vrah Jack (George Clooney) je neustále v pohybu a pořád sám. Poté, co jedna jeho zakázka ve Švédsku skončí mnohem krutěji, než předpokládal, se uchýlí na italský venkov. Schovává se ve středověkém městečku a užívá si chvíle nerušené smrtí. Zároveň tam ale přijme zakázku – má sestavit zbraň pro záhadnou ženu Mathildu (Thekla Reuten). Zatímco se Jack opájí klidem v horách Abruzzo, spřátelí se s místním knězem Benedettem (Paolo Bonacelli) a věnuje se krásné Claře (Violante Placido). Jejich přátelství pomalu přeroste do milostného vztahu, který je idylkou samotnou. Tedy do doby, než se Jack rozhodne vystoupit ze stínu, čímž možná pokouší osud. Krimi drama s prvky thrilleru (USA, Velká Británie; 2010)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).