Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Skleněné peklo, Nepřítel státu a Cesta do lesa

31. 5. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – katastrofický film Skleněné peklo – Právě byl zprovozněn nejvyšší mrakodrap světa. Oslava se odehrává v nejvyšším 135. patře. Stavební firma však šetřila a zanedbala bezpečnostní opatření. Neštěstí na sebe nenechá dlouho čekat, a tak uprostřed oslavy vypukne v 87. patře požár. (The Towering Inferno, USA, 1974; hrají: Steve McQueen, Paul Newman, William Holden, Faye Dunaway, Fred Astaire)

  • Prima Max, 20:15 – akční drama Nepřítel státu – Stačí letmé a nechtěné setkání s bývalým spolužákem a z úspěšného washingtonského právníka se stává „nepřítel státu“ číslo jedna. Rozsudek nad ním vynesl vysoký úředník všemocné NSA, který nechal v zájmu demokracie zavraždit kongresmana. (Enemy of the State, USA, 1998; hrají: Will Smith, Gene Hackman

  • ČT art, 21:10 – válečný film Odsun (Zátah) – Dne 6. června 1942 vstupuje v platnost nové nařízení francouzské vlády namířené proti židovskému obyvatelstvu. Po největší razii v dějinách lidstva, která proběhla pod taktovkou francouzské policie, se v pařížské cyklistické aréně tísní na třináct tisíc Židů… (La Rafle, Francie, Německo, Maďarsko, 2010) 

BRAND24

  • ČT 2, 22:35 – romantický film Cesta do lesa – Honza Marák rezignoval na kariéru „ajťáka“ a koupil chalupu na konci malé vesnice, kde se zabydlel se svoji ženou, dcerou a synem. Pracuje v lese jako pomocný dělník a jeho žena se živí masážemi a alternativním léčením pacientů. K tomu používá různé psychotropní rostliny a houby, což vede ke konfliktu se starousedlíky a poté i s protidrogovou policií. (Česko, 2012)

  • Nova Cinema, 23:15 – horor Texaský masakr motorovou pilou: Počátek – Uvidíte, jak se Thomas Hewitt stal nechvalně proslulým masovým vrahem, známým jako Kožená tvář. Dítě narozené za hrůzných okolností, pohozené v popelnici, najde a adoptuje pomatená rodina Hewittů. Pod vlivem jejich morbidní výchovy Thomas rozvíjí svou zálibu v motorových pilách a mučení. (Texas Chainsaw Massacre: The Beginning, USA, 2006)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).