Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Skleněné peklo, Tančírna nebo Cesta za svobodou

6. 6. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – katastrofický film Skleněné peklo – Právě byl zprovozněn nejvyšší mrakodrap světa. Oslava se odehrává v nejvyšším 135. patře. Stavební firma však šetřila a zanedbala bezpečnostní opatření. Neštěstí na sebe nenechá dlouho čekat, a tak uprostřed oslavy vypukne v 87. patře požár. (The Towering Inferno, USA, 1974)

  • Barrandov Plus, 20:20 – drama Cesta za svobodou – Film natočený podle skutečných událostí líčí dramatické okolnosti hromadného útěku občanů NDR přes vnitroněmeckou hranici. V souvislosti s neustále posilovanou ostrahou západní hranice NDR a pod hrozbou nuceného přesídlení se rozhodne téměř polovina vsi jménem Böseckendorf v říjnu roku 1961 přejít hranici se SRN. Jde o více než padesát obyvatel, které represivní socialistický režim doslova donutí k útěku přes hranici, na níž se střílí. (Böseckendorf – Die Nacht, in der ein Dorf verschwand, Německo, 2009)

MMF24

  • ČT art, 21:05 – hudební Tančírna – Snímek zprostředkovává divákovi intenzivní pocit míjejícího času a historie, ve kterém se prolíná osobní život pravidelných návštěvníků jedné typické pařížské předměstské tančírny s během velkých dějin kolem nich. V několika epizodách, odehrávajících se v rozpětí takřka padesáti let (1936–83), jsou zde připomenuty významné momenty z minulosti Francie a celé Evropy. (Le Bal, Itálie, Francie, Alžírsko, 1983)

  • Nova Cinema, 23:10 – thriller Labyrint lží – Je nejlepším mužem amerických zpravodajských služeb v oblasti, schopným vyjednávat a pohybovat se v zónách, ze kterých se dostane živý málokdo. Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) je muž bez identity, který svěřuje svůj život chladnému hlasu na druhém konci telefonní linky. Veterán CIA Ed Hoffman (Russell Crowe) vede válku od počítače ve svém obývacím pokoji na předměstí a řídí každý Ferrisův pohyb… (Body of Lies, USA, 2008)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).