Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Pravda zabijí, Malá Moskva a Ďáblova past

14. 2. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
14. 2. 2012

UVNITŘ VIDEO Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší nové každodenní rubrice. Každý den dopoledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 2, 20:50 – dokument Jakub Ludvík, fotograf lidských duší - Jakub Ludvík, „nejznámější fotograf známých tváří“, je módní fotograf. Jeho práce sice odborníci často drtí neúprosnou kritikou, ale fotografované osobnosti jsou s výsledky jeho práce nadmíru spokojené a zařazují si tyto své portréty na titulní strany knih, magazínů či divadelních programů. Jakub Ludvík je především svérázná postava s naprosto svéráznými názory na lidi, společnost, politiku a zejména na svět tzv. českého showbyznysu, ve kterém se často pohybuje. Dokument (ČR, 2001)
  • CS Film, 22:00 – film Ďáblova past - Baladický příběh se odehrává v oblasti Moravského krasu v první polovině 18. století. O krásné krajině kolovaly podivné zvěsti, ve kterých se objevoval ďábel. Mlynářská rodina Spálených odedávna zkoumala tajemství přírody, které vždy dokázala využít ku prospěchu svému i vesnického lidu. To se však nezamlouvalo regentovi a biskupovi, a tak spojili síly, aby nepohodlného mlynáře zničili. Drama (Československo, 1961)
  • Film Europe, 22:00 – film Malá Moskva - Film nás přenáší do světa, kde v jednom městě, odděleni zdmi a zákazy, žili Rusové a Poláci, kteří i přes strach a všudypřítomné sledování milovali, trpěli a měli své sny: odehrává se v polském městečku Legnice, které se přezdívalo „Malá Moskva“, protože tu sídlila největší posádka sovětské armády v Polsku. Historické romantické drama (Polsko, 2008) Zdroj: CSFD
  • Nova Cinema, 22:20 – film Prci, prci, prcičky - Čtyři mušketýři střední školy uzavřou na jednom z mejdanů smlouvu, v níž se zavážou, že ani jeden neprojde absolutoriem coby panic. Pochopitelně, že nikdo nechce být poslední, a tak se balí jako o závod. Vypadá to, že Jim bude mít štěstí. Velice se mu líbí exotická sexbomba Nadia, která od něho chce doučovat historii, a to ve cvičebním úboru. Že by výzva? Jim proto instaluje webcameru, takže všichni spolužáci mohou přes internet sledovat, co se bude dít v jeho pokoji. Komedie (USA, 1999)
  • Markíza, 22:50 – film Pravda zabijí - Mizera, sukničkář a nedbalý otec. Sami byste si mohli napsat seznam chyb ostříleného novináře Steva Everetta, ale právě teď na to není čas. V San Quentinu má být o půlnoci popraven vězeň z cely smrti – a Everett právě zjistil, že je nevinný. Isaiah Washington, Denis Leary, Lisa Gay hamilton, James Woods, Daine Venora a další ze žhavého obsazení oživují tento příběh, kde se prolínají paralelní příběhy vězně a Everettova úsilí ho zachránit. Krimi thriller (USA, 1999)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).