Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Tygr a drak, Vražda v Orient expresu a Le Mans

25. 9. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 4, 18:00 – HC VERVA Litvínov – HC Vítkovice Steel - Přímý přenos utkání Tipsport extraligy v ledním hokeji
  • Cinemax, 20:00 – drama La Mission - Che Rivera (Benjamin Bratt) vyrostl v San Franciscu a život pro něj vždy byl otázkou přežití. Všichni ho vždy respektovali pro jeho mužnost a sílu. Současně se ho ale lidé bojí, kvůli jeho násilnickým náladám a hrubým způsobům. Napravený vězeň a alkoholik Che tvrdě pracoval, aby byly vykoupeny všechny jeho hříchy. Jeho radostí a pýchou je jeho jediný syn Jes, kterého po smrti své manželky vychoval úplně sám. Jenže pak Che zjistí, že jeho syn je gay a vše se dostane do víru vášní. Che ve vzteku Jese zbije s tím, že už ho jako jeho syn nezajímá. Ztratí ho a s ním i sám sebe. Osamělý Che si uvědomí, že jeho otcovská pýcha pro něj nic neznamená a aby ještě více posílil svou mužnost, obětuje jedinou věc, na které mu nejvíce záleží – lásku svého syna. Americké drama (2009)
  • Fanda, 20:05 – dobrodružné akční fantasy drama Tygr a drak - Krásný a silný Li Mu Bai (Chow Yun-Fat) je jedním z nejlepších mistrů nejvyššího bojového umění své doby. V tajném výcvikovém táboře potkává dávnou přítelkyní Shu Lien (Michelle Yeoh). Kdysi v boji zabil jejího snoubence, ale náklonnost mezi nimi je vzájemná. Li požádá Shu Lien, která pokračuje v cestě do Pekingu, aby předala jeho meč, legendární Green Destiny (Zelený osud), do rukou pana Tche, respektovaného vůdce a přítele Shu Lienina otce. Li chce tímto gestem začít po letech bojů novou životní etapu. Odchází do hor poklonit se památce dávného mistra, kterého před lety otrávila kriminálnice Jade Fox (Cheng Pei- pei). Americko-čínské a tchajvansko-hongkongské dobrodružné akční fantasy drama (2000)
  • Film Europe Channel, 22:00 – mysteriózní krimi drama a thriller Vražda v Orient expresu - 1 oběť, 12 bodných ran, 12 podezřelých. Dokáže Hercule Poirot objevit totožnost vraha, dokud vlak stojí zapadlý sněhem? Královna detektivek Agatha Christie uvolnila román až 40 let od prvního vydání v roce 1934. Sydney Lumet obsadil film hereckými hvězdami do poslední vedlejší role a Ingrid Bergmanová dostala Oscara. Britské mysteriózní krimi drama a thriller (1974)
  • ČT 2, 22:20 – sportovní dobrodružný akční snímek Le Mans - Americký řidič (McQueen) se vrací na závodiště do Francie, kde byl před rokem zraněn a zjistí, že pociťuje silné sympatie k vdově po muži, který zemřel při stejném neštěstí. Autentická místa ve Francii a úžasná kamera nabízejí fascinující pohled na nejneobyčejnější auta světa a výjimečné charaktery lidí, které svět motorů a pach benzínu přitahuje. Steve McQueen sám závodil a vyzkoušel i obtížný závodní okruh Le Mans dlouhý 8,5 míle (cca 13,5 km) – často v rychlosti překračující 200 mil za hodinu (320 km/h). Americké akční sportovní dobrodružství (1971)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).