Hlavní navigace

Televizní vysílání ve Žďáru nad Sázavou má výluku

14. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
14. 6. 2011

Diváci přijímající signál z lokality Žďár nad Sázavou – Harusův kopec se bez něho musí obejít až do dnešní patnácté hodiny. Telekomunikační operátor České Radiokomunikace zde provádí údržbovou přestávku. Ta se týká jak signálu analogového, tak i digitálního. Po dobu výluky není náhradní signál zajištěn. Diváci mohou eventuelně vyzkoušet příjem dálkově.

ČTĚTE TAKÉ: Ještěd, Černá hora a další analogové vysílače ČT 1 s varovným piktogramem

Z lokality Harusův kopec jsou konkrétně šířeny analogové programy ČT 1 (49. kanál) a televize Prima (60. kanál). Digitální multiplexy 1 a 2 jsou šířeny na kanálech 29 a 40. Jmenovitě jde o stanice České televize a Českého rozhlasu a dále programy Nova, Nova Cinema, Prima, Prima Cool a TV Barrandov. Analogové vysílání ve Žďáru nad Sázavou už to má pomalu spočítané. České Radiokomunikace budou jeho vypnutí realizovat na konci tohoto měsíce. Ve vysílání ČT 1 už na to upozorňuje od 3. června piktogram.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).