Hlavní navigace

Televizory Samsung 2016 mají mít jednodušší ovládání

6. 1. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Samsung
UVNITŘ I FOTO NOVÉ SUHD: Jde vlastně o dvě věci. Jednak o zjednodušení přístupu a práce s chytrou částí televizoru a jednak o představení nového univerzálního ovladače.

Chytré televizory Samsung nabídnou v sezóně 2016/17 přepracované uživatelské prostředí minimálně v chytré části, i když jméno Smart Hub bude zachováno. Podle ohlášení výrobce na veletrhu CES 2016 v Las Vegas je vylepšena především orientace v nabídce a požadovaný obsah tak může být nalezen rychleji.

Dole vidíte Smart Hub v televizorech 2015, nahoře ten přepracovaný, který přijde s přístroji 2016. Nabídka se v obou případech ukazuje pouze ve spodní části televizoru.
Autor: Bohumil Herwig a Samsung

Dole vidíte Smart Hub v televizorech 2015, nahoře ten přepracovaný, který přijde s přístroji 2016. Nabídka se v obou případech ukazuje pouze ve spodní části televizoru.

A co k přepracovanému prostředí Smart Hubu říká Samsung? Cituji: …představuje propojení více zdrojů obsahu a zařízení. Je tak možné plynule přecházet mezi televizním vysíláním, internetem a připojenými zařízeními, včetně přehrávače Blu-ray disků či herní konzole. Nechybí ani možnost přizpůsobit si rozhraní vlastním uspořádáním oblíbeného obsahu na domovské obrazovce.

Hledání ideálního prostředí Smart TV

Připomínám, že Samsung laboruje s chytrou částí nejen co do vizuálna, ale i co do jejího ovládání, už několik let po sobě a nedaří se mu najít optimum ani v jednom z obou zmiňovaných bodů.

Stížnosti panovaly/panují především na pomalé vyvolávání nabídky, zbytečně komplikovanou práci a také nemožnost si vše (nebo alespoň něco) uzpůsobit podle svého, což ale není problém pouze Samsungu.

V sezóně 2014 byl Smart Hub na celou obrazovku (obrazovky byly ve skutečnosti minimálně tři), o rok později se smrskl do lišty, kterou vidíte na snímku výše.

V případě roku 2016 se zdá být něčím mezi tím. Tedy kombinací lišty s rozšířením do druhé úrovně, nebo chcete-li do druhého pásu, který – soudě ze snímku – je umístěn nad tím prvním.

ebf - partner 1

Fotografie nového chytrého ovladače pro rok 2016 zatím zveřejněny nebyly. Tady je model, který se dává k televizorům z roku 2015.
Autor: Bohumil Herwig

Fotografie nového chytrého ovladače pro rok 2016 zatím zveřejněny nebyly. Tady je model, který se dává k televizorům z roku 2015.

Samsung Smart Control 2016

Jeho fotografie zatím zveřejněna nebyla, a tak alespoň na snímku výše vidíte model roku 2015. Nebylo také oznámeno, o jaký ovladač vlastně půjde, zda bude pohybový či s dotykovou ploškou. V každém případě by podle zveřejněných informací měl být nyní podstatně univerzálnější a díky systému Tizen má také automaticky rozeznat jednotlivé zdroje signálu, například set-top box, Blu-ray přehrávač, herní konzoli atd.

Pokud by se to potvrdilo, byla by to rozhodně příjemná změna.

První zveřejněná fotografie SUHD televizoru Samsung pro rok 2016…
Autor: Samsung

První zveřejněná fotografie SUHD televizoru Samsung pro rok 2016…

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).