Hlavní navigace

Telka testuje v multiplexu 4, vysílá smyčku. Nova HD a ČT 1 HD "bojují" se zvukem

6. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO A VIDEO – Promosmyčka sedmého kanálu Novy se ve čtvrté televizní síti objevila krátce před 15. hodinou. Jde už o čtvrtý program Novy v tomto multiplexu.

Promosmyčku nového kanálu Telka začala dnes odpoledne po půl třetí vysílat v celoplošném pozemním multiplexu 4 televize Nova. Serveru DigiZone.cz to potvrdil čtenář Ondřej Caletka, který zároveň zaznamenal změny technických parametrů Novy HD ve čtvrté televizní síti. “Před malou chvílí se objevila v multiplexu 4 Telka achvíli předtím, ve 14:30, přišla Nova HD o AC3 zvuk, zřejmě aby se tam všechno vešlo,” uvedl. Telka je v pořadí již čtvrtý program Novy v multiplexu 4.

K TÉMATU: Telka, sedmý kanál Novy, odstartuje 22. února. Nabídne „to nejlepší z archivu“

Od vzniku čtvrté televizní sítě v ní vysílá Nova HD, loni v srpnu se přidal Fanda, den před Vánoci Smíchov. Telka odstartuje 22. února, vysílací licenci získala teprve včera. Nový program bude čistě archivní, Nova v něm nabídne nejúspěšnější pořady vlastní tvorby z hlavního kanálu. Půjde například o kompletně všechny díly seriálů Ulice, Pojišťovna štěstí, Ordinace v růžové zahradě, ale i zábavné pořady Risk!, Riskuj nebo Novoty.

BRAND24

Problém se zvukem v multiplexu 4 nemá od zařazení Telky pouze Nova HD, ale také ČT 1 HD. Serveru DigiZone.cz to sdělila Marie Fianová z tiskového oddělení Novy. „Se zařazením Telky to ale nesouvisí, a problém se nevyskytuje všude, kde multiplex 4 vysílá, ale pouze v Praze, Brně a Ostravě. Na jeho odstranění intenzivně spolupracujeme s Radimem Pařízkem,“ řekla.

Promo smyčka nové televize Telka ze skupiny Nova:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).