Hlavní navigace

Téměř čtvrt milionu korun jako měsíční plat pro ředitele ČT

12. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
12. 8. 2009

Až na částku dvě stě třicet sedm tisíc korun se může vyšplhat měsíční plat generálního ředitele České televize Jiřího Janečka. Na svém dnešním zasedání o tom rozhodla Rada ČT. Částka se bude dělit na dvě části – fixní a pohyblivou. První z nich bude mít hodnotu 165 tisíc Kč a druhá až 72 tisíc Kč. Pohyblivá částka pak bude záviset např. na udržení vyrovnaného hospodaření nebo spokojenosti diváků.

Jak informovala ČTK, rada zvýšila bodové hodnocení spokojenosti diváků pro nárok Janečka na část pohyblivé složky z dosavadních 6,5 na sedm bodů z deseti a zároveň snížila ukazatel podílu na sledovanosti z 27 na 25 procent. Podle předsedy rady Jiřího Baumruka reaguje snížení ukazatele podílu na zahájení činnosti nových televizních stanic i pokračující digitalizaci. Pokud by Janeček z ČT náhodou odešel, nebude moci vykonávat výdělečnou činnost v oboru po dobu deseti měsíců.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).