Hlavní navigace

Zkouška DVB-H ve Španělsku nyní také v Seville a Valencii

23. 12. 2005
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
23. 12. 2005

Španělský operátor Vodafone zahájil zkušební provoz digitálního televizního vysílání pro mobilní telefony (DVB-H) ve městech Seville a Valencie. Na testech se podílí společnost Nokia jako dodavatel mobilů a provozovatel sítě, Abertis Telecom. Programovou nabídku by, alespoň podle představ firmy Vodafone, měli zajistit celoplošní vysilatelé Telecinco, Antena 3 a Sogecable a dále také autonomní programy Canal Sur a Canal Nou. Informace přinesl server Broadbandtvnew­s.com. Celkem 14 programů zkušebního vysílání může přijímat v obou městech zhruba 300 uživatelů, a to až do 31. března příštího roku.

Manažer společnosti Vodafone Francisco Román se pro španělský deník Cinco Días vyjádřil slovy: Doufáme, že novou službu budeme moci začít nabízet široké veřejnosti už v roce 2006. Ve Španělsku zatím probíhájí testy stejné technologie již v Madridu a Barceloně, tentokrát pod taktovkou konkurečního operátora Movistar. Druhý experiment blíže popisuje dřívější aktualita.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).