Hlavní navigace

The New York Times zavádí elektronické předplatné

21. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Webové vydání listu The New York Times je dalším zahraničním zpravodajským serverem, který zavádí tzv. digitální předplatné. Znamená to, že webový obsah The New York Times nebude poskytován zcela zdarma. Bez omezení zůstane pouze přístup na titulní stránku NYTimes.com a hlavní stránky jednotlivých sekcí. Čtenář bez předplatného si pak bude moci měsíčně otevřít a přečíst až dvacet článků. Pokud si však čtenář přijde přečíst článek přes odkaz z komunitních serverů jako je Facebook či Twitter, tak…

Webové vydání listu The New York Times je dalším zahraničním zpravodajským serverem, který zavádí tzv. digitální předplatné. Znamená to, že webový obsah The New York Times nebude poskytován zcela zdarma. Bez omezení zůstane pouze přístup na titulní stránku NYTimes.com a hlavní stránky jednotlivých sekcí. Čtenář bez předplatného si pak bude moci měsíčně otevřít a přečíst až dvacet článků. Pokud si však čtenář přijde přečíst článek přes odkaz z komunitních serverů jako je Facebook či Twitter, tak k němu bude mít volný přístup nehledě na zmíněný limit. 

Počítá se také s benevolentnějšími pravidly pro přístup k článkům přes vyhledávače. Zde by měly být aplikovány speciální denní limity, aby list nepřišel o příchozí z vyhledávačů. Z mobilních aplikací bude zdarma dostupná jen sekce Top News. Pro čtenáře, kterým takový přístup k zpravodajství z The New York Times nebude stačit, jsou připravené balíčky předplatného. Předplatitelé papírového vydání budou mít nadále plný přístup bez dalších poplatků. Se zpoplatněním svého online zpravodajství začíná The New York Times globálně již 28. března 2011.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).