Hlavní navigace

Torrentové weby mívají křehkou existenci, Kickass.so už není

10. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Somálský doménový správce zrušil doménu kickass.so používanou jedním z oblíbených torrentových webů. Server se rychle přesunul na jinou.

Pokud jste měli v oblibě Kickass.so, tak už možná víte, stejně jako miliony dalších uživatelů, že tato doména přestala fungovat. Somálský správce domén ji vede jako „banned“, což je vývoj, který s ohledem na popularitu serveru asi nepřekvapí. KickassTorrents je jednou z nejpopulárnějších torrentových domén na světě.

Nejde o jeho první adresu, .so doména byla jednou z několika, na kterých se KickassTorrents postupně objevil. Jak uvádí TorrentFreak.com (a jak můžete snadno zjistit sami), ani zde ale nakonec nebylo „bezpečno“. Provozovatelé se ovšem rychle vrátili k původnímu Kickass.to.

MMF24

Podobnou historii má populární The Pirate Bay, které ale nezažilo jen stěhování mezi doménami, ale i zásahy policistů a zabavování serverů. Kickass Torrent se na .so doménu přestěhoval v listopadu 2014 v kroku označovaném za „výroční rotaci“. Změna domén je u torrentových webů poměrně běžná, vyhnou se tak na chvíli blokacím, přestanou platit zákazy indexace implementované v Google atd.

Aktuální žebříček nejpopulárnějších torrentových webů uvádí právě Kickass Torrents na prvním místě. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).