Hlavní navigace

Třetí kanál Jojky odstartuje v březnu. Nabídne zpravodajství, dokumenty a lifestyle

13. 11. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Nový program, který rozšíří portfolio televizí Joj a Plus, zahájí vysílání ke konci prvního čtvrtletí příštího roku. Zaměřením se částečně kryje s připravovanou Primou Zoom.

Vlastní zpravodajsko- dokumentární a lifestylový kanál připravuje slovenská televize Joj. Půjde už o třetí televizní stanici tohoto mediálního domu vedle stávající plnoformátové TV Joj a na mladé diváky zaměřené stanice Plus (Joj Plus). „V prvním čtvrtletí 2013 zahájí vysílání třetí stanice ze skupiny Joj. Její název bude televize komunikovat už brzy,“ informoval vedoucí PR oddělení televize Joj Jozef Gogola. Dodal, že start kanálu se předpokládá v březnu a bude dostupný zdarma v celoplošném pozemním vysílání společnosti Towercom.

K TÉMATU: Slovenská Jojka chce brzy oznámit název třetího kanálu. Slibovala ho už loni

Nový televizní kanál bude svým zaměřením přímo konkurovat zavedené soukromé zpravodajské televizi TA3, kterou před více než deseti lety pomáhal v Bratislavě rozjíždět dnešní ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal. TA3 paradoxně v minulosti patřila majiteli Jojky, slovenské investiční skupině J&T. Ta ji ale později vyměnila s jinou slovenskou podnikatelskou skupinou Grafobal za televizi Joj a později zkoušela provozovat další zpravodajskou televizi Z1 v České republice. Po dvou letech ale její vysílání s dluhy ukončila.

ČTĚTE TAKÉ: Třetí kanál slovenské Joj možná ještě letos, další pak v budoucnu

Nyní se tedy J&T zkusí do zpravodajského segmentu vrátit. „Nová televizní stanice představuje nejsmysluplnější využití potenciálu a zkušeností zpravodajských relací současné TV Joj,“ říká ředitel zpravodajství a publicistiky této stanice Roland Kubina. „Už dnes vyrábíme nejvíc zpravodajských a publicistických formátů ze slovenských komerčních plnoformátových televizí a naše relace patří ve svých slotech k nejsledovanějším pořadům na trhu.“

NAPSALI JSME: Prima Zoom má odstartovat v lednu. Její podíl na trhu by mohl být časem okolo 3 %

Podle mluvčího Jojky budou zpravodajské týmy této televize připraveny kdykoli přerušit klasické vysílání nového kanálu a vstupovat živě s mimořádným zpravodajstvím. Právě nečekané události a živé vysílání zvyšují zájem o slovenskou televizi TA3 i český veřejnoprávní kanál ČT 24, který si meziročně polepšil v podílu na publiku nejvíce ze všech českých televizí měřených peoplemetry. „Hluchá“ místa ve vysílání třetího kanálu Jojky vyplní akviziční dokumenty.

Tipy C

Joj slibuje, že její nová televizní stanice nabídne „největší výběr akvizičních dokumentů“, ale původní slovenské dokumenty, lifestylové pořady a pravidelné talk show zaměřené na politická a společenská témata. I v tom se podobá TA3 a české ČT 24, přičemž na dokumenty se má na českém trhu zaměřit chystaný čtvrtý kanál Primy, stanice Prima Zoom. Ta se zase inspiruje úspěchem druhého programu České televize, který každý den od 20 hodin nabízí kvalitní dokumenty.

Třetí kanál Jojky se má podle obchodního ředitele Martina Herža zaměřit především na muže a mladé ženy v produktivním věku. „Televize Joj stále potvrzuje, že udává trendy v televizním vysílání na Slovensku. Důkazem bude i nová stanice. Připravujeme ji se zápalem a energií, která je vlastní lidem pracujícím pro skupinu Joj. Jako vždy, i tentokrát přijdeme na trh s neokoukanými formáty ve zpravodajsko-publicistickém žánru, které dosud nebyly na slovenském trhu běžné,“ dodal generální ředitel Jojky František Borovský.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).