Hlavní navigace

Třetí program Slovenské televize napřesrok bude, slibuje Hreha

10. 5. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
10. 5. 2007

Slovenská televize počítá se startem třetího programu na léto příštího roku, i kdyby jí stát nepřispěl jednou miliardou korun na pokrytí nákladů spojených se soudními spory s nezávislými producenty. V reakci na zprávu serveru DigiZone.cz, která přebírala informaci slovenského deníku Sme, to sdělil generální ředitel STV Radim Hreha.

Tato informace zazněla na včerejším zasedání Rady STV, kde jsem mimo jiné prezentoval strategii přechodu STV na zemské digitální vysílání. Management STV na něm informoval radu o tom, že v současné etapě nelze odlišit náklady na zavádění DVB-T od nákladů na nezbytnou technickou inovaci odbavovacích pracovišť a dalších součástí technologie STV a že tyto práce pokračují v souladu s přijatým investičním plánem, uvedl Hreha s tím, že příprava třetího programu STV probíhá „standardním způsobem“.

KL24

STV je podle Hrehy dlouhodobě chronicky podfinancovaná. V důsledku toho se ocitla v bludném kruhu opakovaného oddlužování formou státních dotací, nejméně deset let akumulovaného vnitřního dluhu v oblasti programu a obnovy technologií a neschopnosti plnit obvyklou úlohu televize veřejné služby, ale tato skutečnost s přechodem na digitální vysílání bezprostředně nesouvisí, konstatuje ředitel STV.

Paradoxně právě digitalizace některých procesů uvnitř STV přinese už letos významnou úsporu provozních nákladů a proto by bylo mimo jiné i ekonomicky nesmyslné přípravu na digitální vysílání oddalovat, dodal Radim Hreha.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).