Hlavní navigace

Tři miliony domén s koncovkou .eu po necelých třech letech

15. 1. 2009
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Po půl milionu domén s koncovkou .cz je tu další doménové jubileum, tentokrát se týká evropské top-level domény .eu. Podle oznámení organizace EURid tuto koncovku používají již tři milióny domén. Na starém kontinentu jde tedy v současnosti o čtvrtou nejčastější. Před ní jsou jen národní top-level domény Velké Británie (.uk), Německa (.de) a Nizozemska (.nl). Geografický záběr .eu je sice větší, ovšem je třeba si uvědomit, že registrace pro širokou veřejnost byla uvolněna teprve v dubnu roku…

Po půl milionu domén s koncovkou .cz je tu další doménové jubileum, tentokrát se týká evropské top-level domény .eu. Podle oznámení organizace EURid tuto koncovku používají již tři milióny domén. Na starém kontinentu jde tedy v současnosti o čtvrtou nejčastější. Před ní jsou jen národní top-level domény Velké Británie (.uk), Německa (.de) a Nizozemska (.nl). Geografický záběr .eu je sice větší, ovšem je třeba si uvědomit, že registrace pro širokou veřejnost byla uvolněna teprve v dubnu roku 2006. Aktuální cenovou nabídku tuzemských registrátorů domén s koncovkou .eu si můžete prohlédnout v naší doménové centrále. (Yahoo Finance)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).