Hlavní navigace

Tři oříšky pro popelku a S tebou mě baví svět v roce 2014 jen na České televizi?

21. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kavčí hory podle serveru Borovan.cz nakoupily od Ateliérů Bonton Zlín balík 200 českých filmů, včetně osvědčených šlágrů, které léta držela televize Nova

Básnická trilogie, pohádka Tři oříšky pro popelku nebo „komedie tisíciletí“ S tebou mě baví svět by se měly v roce 2014 přesunout na obrazovku České televize. Dosud si práva k těmto snímkům držela televize Nova, která je nakoupila až do konce roku 2013. Zmiňované filmy a pohádky patří mezi nejsledovanější na trhu, Nova s nimi pravidelně porážela konkurenci. Podle serveru Borovan.cz však s nabídkou na odkoupení práv pro rok 2014 uspěla právě ČT.

K TÉMATU: Mrazík, Tři oříšky pro Popelku, S tebou mě baví svět. Nova má „Vánoce“

BRAND24

Ateliéry Bonton Zlín budou spravovat starší české filmy jen do konce roku 2013. Ministerstvo kultury chce do té doby vybrat nového správce. Stávající společnost má zájem o pokračování spolupráce, tendru se ale jistě zúčastní více subjektů. Předběžný zájem vyjádřila i společnost Barrandov Studio, donedávna vlastnicky propojená s televizí Barrandov. Ta měla, stejně jako Nova a Prima, rovněž zájem koupit filmy, které získala ČT.

Kavčí hory měly podle webu Borovan.cz za balík dvou set filmů zaplatit 70 milionů korun, obchod má být dokončen v polovině ledna. Vysílací práva však ČT získala jen na jediný rok, Ateliéry Bonton Zlín totiž práv kvůli chystanému tendru na správce filmového archivu nemohou prodávat práva pro léta 2015 a dále. Tyto obchody už bude uzavírat nový správce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).