Hlavní navigace

Trojka na satelitu zatím stále v HD, ale ne na dlouho

25. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 8. 2008

Nový sportovní program Slovenské televize s názvem Trojka je prozatím na satelitu stále dostupný i ve své HDTV verzi. Přesto, že ukončení vysílání v tomto standardu bylo původně plánováno pouze na dobu konání olympijských her v Pekingu, signál obou verzí je stále k dispozici. Server DigiZone.cz však má informace, podle kterých se vysílání kanálu STV3 HD chýlí ke svému závěru a mělo by být dostupné maximálně v řádu několika dní, kdy ho společnost SES Astra jako distributor signálu k divákům ukončí.

BRAND24

ROZHOVOR: Andrej Miklánek: Trojka bude mít co vysílat i po olympiádě

Do Bratislavy nám jde HD obsah v rozlišení 780 bodů a přes naši optickou trasu jsme schopni ho v nezměněné kvalitě poslat dál. Nejen, že nedokážeme vyrobit HD signál s našimi přenosovými vozy, ale dokonce máme problém garantovat všechno vysílání ve formátu 16:9 a nevyhneme se proto u některé výroby formátu 4:3, řekl nedávno v rozhovoru pro server DigiZone.cz projektový manažer Trojky Andrej Miklánek. Podle jeho slov nebylo olympijské vysílání v HD kvalitě příliš finančně náročné, protože se v podstatě STV „svezla“ s vývojem HD technologie a nabídkou HD signálu od jiných partnerů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).