Hlavní navigace

TV Barrandov přizpůsobila hlasitost vysílání podle doporučení Evropské vysílací unie

11. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

TV Barrandov uspokojila ty diváky, kteří toužili po vyvážené hlasitosti jejího programu. Do svého vysílacího řetězce implementovala stejnou technologii jako Česká televize.

Digitální plnoformátová televize TV Barrandov vyšla vstříc svým divákům a hlasitost svého vysílání nastavila tak, jak to doporučuje Evropská vysílací unie (EBU). Informoval o tom server Mediář.cz, DigiZone.cz tuto skutečnost potvrdil technický ředitel stanice Michal Kratochvíl. Používáme podobné zařízení jako Česká televize a jde o naprosto stejný postup. Budeme ho ale ještě odlaďovat, uvedl Kratochvíl.

K TÉMATU: Hlasitost kanálů ČT už je vyrovnaná, diváka by neměla rušit

Technický ředitel Barrandova vidí hlasitost stejně jako ostatní techničtí pracovníci televizí jako subjektivní dojem. I to je důvod, proč se stanice rozhodla jít cestou doporučení EBU a ne nařízením, které jí ukládá zákon, jež se snaží najít vlastní cestu. Jsem přesvědčena o nutnosti samoregulace. Je to vhodnější řešení, než nastavení pravidel změnami legislativy. Také TV Barrandov se podílí na tvorbě jednotné metodiky a k procesu samoregulace se připojujeme, uvedla podle Mediáře generální ředitelka TV Barrandov Janka Vozárová.

cif 24 - early cena - média

ROZHOVOR: Události nabídneme od dubna v HD, říká šéf techniky České televize

Server DigiZone.cz o vyvážené hlasitosti vysílání informuje dlouhodobě. Ne všechna česká média si ovšem uvědomují, že nejde pouze o reklamu. Vedoucí Audioinženýringu České televize Milan Gazdík nedávno v rozhovoru pro náš web uvedl, že je důležité, aby byly vyvážené všechny složky vysílání, a to nejen na jediné stanici, ale i na ostatních kanálech jako je tomu právě v případě veřejnoprávní televize, která provozuje stanice čtyři. Hlasitost podle nového měření závisí na více faktorech – vlastní úrovni signálu, na délce jeho trvání, na kmitočtu a konečně typu zvukového signálu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).