Hlavní navigace

TV Barrandov testuje na satelitu možnosti vícekanálového zvuku

9. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
9. 6. 2011

Digitální plnoformátová televize Barrandov zařadila na satelitní pozici 23,5 stupně východně zkušebně druhou audio stopu. Ta by měla pro budoucnost vyzkoušet technické možnosti stanice pro vysílání zvukového doprovodu pro zrakově postižené. Test slouží pro ověření vícekanálového zvuku. V tuto chvíli zjišťujeme, zda by nám takováto stopa prošla vysílacím řetězcem, uvedl pro DigiZone.cz technický ředitel stanice Michal Kratochvíl.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Barrandov HD na satelitu do 1. května neodstartuje

Od druhé jazykové stopy však nemohou zákazníci CS Linku, Skylinku a T-Mobile televize nic očekávat. Vysílání obou dvou je v tuto chvíli shodné. Stopa tu není zařazena trvale, ale pouze na časově omezené období. Vysílání zvukového doprovodu pro zrakově postižené není v zahraničí nic neobvyklého. Standardem je například ve Velké Británi u stanic, které jsou dostupné mimo jiné prostřednictvím satelitní služby Freesat from Sky. Vyzkoušet si ho tak mohou i tuzemští diváci s touto kartou. Vysílá se například u stanice Channel 5.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).