Hlavní navigace

TV Barrandov začala odlišovat verzi se standardním a vysokým rozlišením

14. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V kabelové síti operátora UPC se objevila stanice již začátkem roku 2009, na satelitu to bylo až letos. Program byl po dobu několika měsíců i součástí DVB-T2 experimentu v Praze.

Plnoformátová Televize Barrandov přistoupila od tohoto týdne k nasazení HD symbolu ke své verzi s vysokým rozlišením obrazu (HDTV). Doposud značku „HD“ obsahovaly pouze nové tematické stanice Kino Barrandov a Barrandov Plus. Doplněk HD je shodný pro všechny tři kanály z rodiny společnosti Barrandov Televizní Studio a nachází se vedle hvězdy, která je prioritním identifikátorem Barrandova. Přítomnost HD symbolu, který je podobný tomu, jež v minulosti používala Prima, si redakce serveru DigiZone.cz ověřila jak u kabelového operátora UPC Česká republika, tak i satelitní služby Skylink.

BRAND24

Plnoformátová Televize Barrandov ve verzi s vysokým rozlišením
Autor: repro foto TV Barrandov HD

Plnoformátová Televize Barrandov ve verzi s vysokým rozlišením

NEPŘEHLÉDNĚTE: Barrandov Muzika odstartuje v létě, o licenci nepožádá Barrandov Televizní Studio

TV Barrandov byla v minulosti jedním z prvních plnoformátových kanálů, který začal vysílat v nativním HD rozlišení, což znamená, že nepřinášel svým divákům pouze obraz přepočítávaný do HD kvality, ale přímo pořady v HD kvalitě natočené. Například v kabelové síti společnosti UPC Česká republika se stanice objevila už začátkem roku 2009, tehdy ještě pod vedením někdejší generální ředitelky Janky Vozárové. Relativně dlouhou dobu trvalo, než se tento program objevil na družici. Až letos ho nakonec spolu s dalšími programy Barrandova Televizního Studia vyslaly České Radiokomunikace. Ty ho v minulosti nabízely dočasně i v pražském DVB-T2 experimentu. Aktuálně zde však nevysílá.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).