Hlavní navigace

TV Metropol může začít od října vysílat jako Pětka. RRTV ji udělila licenci pro DVB-T

6. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Nová Metropol“ se charakterizuje jako televize plná české zábavy. Na obrazovku vrátí například baviče a moderátora Zdeňka Izera. Do tří let by ráda získala podíl na publiku okolo 4 %.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním zasedání rozhodla o udělení zemské licence pro celoplošnou televizi Pětka. Ta vznikne proměnou ze stávající pražské a středočeské televize Metropol, která však už svým zaměřením překračuje daleko hranice našeho hlavního města. Původně zástupci stanice uvažovali o tom, že přistoupí pouze k tomu, že RRTV požádají o změnu názvu, novinky ve vysílání však budou natolik zásadní, že si žádají udělení nové licence.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Luboš Měkota navýšil svůj podíl v TV Metropol na 98%, od října bude celoplošná

Pětka má začít vysílat začátkem října. Společnost Czech Digital Group (CDG) už má pro ni v multiplexu 3 delší dobu připravenou prozatím nepojmenovanou programovou pozici (černá obrazovka s textem). Pětka chce oslovit diváky, kteří především hledají alternativu ke stávajícím televizím. Chce jim nabídnout především českou zábavu. Na obrazovku vrátí například baviče a moderátora Zdeňka Izera. Názvy 5 a Pětka TV si televize registrovala poměrně nedávno. Náš server na ně upozornil jako první.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).