Hlavní navigace

TV Nova slučuje sesterské firmy s mateřskou CET 21, včetně Mediafaxu

15. 7. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
15. 7. 2011

Velký firemní „úklid“ nastal v televizi Nova. Společnost CET 21, která je držitelem vysílací licence Novy a jejích tematických kanálů, postupně pohltí další dceřiné společnosti, které vyvíjení aktivity na internetu. Jde o tiskovou agenturu Mediafax, firmy Jyxo (provozuje stejnojmenný internetový vyhledávač) a Internet Blog (provozovatel blogovací služby Blog.cz). Zfúzují a nástupnickou společností se stane CET 21, která převezme veškeré jejich práva a povinnosti, informoval server MediaGuru.cz.

K TÉMATU: Time Warner, provozovatel HBO, posílil svůj podíl v majiteli Novy na 31 %

Připravovaná fúze vyplývá podle webu z projektu, který je uložen ve Sbírce listin. Zaměstnance všech tří dceřiných společností už Nova integrovala do své struktury, například redaktoři tiskové agentury Mediafax se postupně začleňují do redakce zpravodajství Novy. Vyhledávač Jyxo zase používají všechny weby provozované nejsledovanější českou televizí. Ohlášená fúze nevyžaduje předchozí písemný souhlas Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a ani rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže na povolení spojení, konstatuje MediaGuru.cz.

ČTĚTE TAKÉ: Nejbohatší Čech Petr Kellner se zbavil podílu v CME, majiteli Novy

Pod CET 21, i když zatím jako samostatná dceřiná společnost, se přesunula i produkční firma Media Pro Pictures (MPP), která vyrábí veškerou původní tvorbu pro Novu. MPP má dokonce vlastní obchodní oddělení, které zajišťuje pro původní pořady Novy product placement. Postupná integrace všech společností okolo Novy pod firmu CET 21 může souviset s nadcházející změnou majitele mediální skupiny CME, neboť předkupní právo na většinový podíl v této skupině má Time Warner (mj. majitel prémiového filmového kanálu HBO).

MMF24

NAPSALI JSME: Nova propouští a omezuje vlastní tvorbu. Chystá se její prodej?

Time Warner v současné době drží 31 procent v CME, přičemž poslední nákup akcií této společnosti uskutečnila letos v únoru, kdy odkoupila původní podíl finanční skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera v CME. Kellnerova firma tento podíl získala v roce 2004 jako částečnou protihodnotu při prodeji televize Nova skupině CME. PPF tehdy inkasovala cca 10 miliard korun a získala i 15 procent v CME.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).