Hlavní navigace

Twitter musí předat údaje o svém uživateli, bitvu o zachování soukromí prohrál

3. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Twitter prohrál bitvu o zachování soukromí svých uživatel, podle rozhodnutí soudce musí předat tři měsíce kompletní dat z účtu Malcolma Harrise. Ten je stíhán v souvislosti s protest Occupy Wall Street. Byl také jedním ze sedmi set zadržených protestujících při demonstraci na Brooklynském mostě. Obsah jeho účtu na Twitteru se stal středem zájmu poté, co žaloba dospěla k názoru, že jde o obsah, který by mohl rozbít tvrzení obhajoby. Předmětný obsah už ovšem na Twitteru veřejně dostupný nebyl,…

Twitter prohrál bitvu o zachování soukromí svých uživatel, podle rozhodnutí soudce musí předat tři měsíce kompletní dat z účtu Malcolma Harrise. Ten je stíhán v souvislosti s protest Occupy Wall Street. Byl také jedním ze sedmi set zadržených protestujících při demonstraci na Brooklynském mostě.

Obsah jeho účtu na Twitteru se stal středem zájmu poté, co žaloba dospěla k názoru, že jde o obsah, který by mohl rozbít tvrzení obhajoby. Předmětný obsah už ovšem na Twitteru veřejně dostupný nebyl, takže došlo na soudní žádost o vydání  informací. Čerstvé rozhodnutí soudce je takové, že Twitter informace musí vydat. Odvolává se přitom na to, že informace měly veřejnou povahu a tím pádem jsou veřejné.

MMF24

Twitter je opačného názoru, tvrdí, že je to uživatel, kdo vlastní obsah. A má tedy plné právo rozhodnout, co s vlastními daty chce či nechce udělat. Rozhodnutí se nelíbí ani ACLU (American Civil Liberties Union), podrobnosti najdete v New York Court Denies Twitter Motion to Quash Occupy Protester Subpoena).

Zdroj: Twitter told to give up Occupy protester's tweets

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).