Hlavní navigace

Twitter opět zrušil možnost posílat přímé zprávy lidem, kteří vás nesledují

20. 11. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Twitter
Možnost povolit příjem přímých zpráv od lidí, které na Twitteru sami nesledujete, vydržela v nastavení jen něco přes měsíc.

Když jsme v půlce října psali, že roky trvající omezení, že nemůžete poslat přímou zprávu (DM) na Twitteru někomu, kdo vás nesleduje, končí, netušili jsme, že nová možnost Twitteru vydrží jen něco přes měsíc.

Jak informuje server TheNextWeb, možnost povolit na svém účtu příjem zpráv od lidí, které nesledujete, ze stránky s nastavením účtu v tichosti zmizela. Staré omezení, které na Twitteru platilo řadu let, je tedy znovu aktuální.

Tuto možnost už v nastavení nenajdete

Má to své výhody: přímé zprávy vám mohou chodit jen z účtů, které jsou pro vás zajímavé a sami je sledujete. Nestačí, že se dotyčný stane vaším followerem. Můžete se tak snadněji vyhnout případnému spamu.

Twitter změnu nijak nekomentoval. Jednoho z uživatelů, který se na její důvody ptal, jen odkázal na svůj blog, ve kterém varuje, že na malých skupinách uživatelů neustále testuje nové funkce, a že tyto zkoušené novinky nakonec nemusí sítem testů projít.

Zdroj: TheNextWeb

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).