Hlavní navigace

Twitter zlepšuje podporu přístupu přes HTTPS

17. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Mikroblogovací platforma Twitter se stává další populární službou, která v posledních týdnech zlepšuje podporu zabezpečeného přístupu skrze protokol HTTPS. Nyní již není nutné hlídat si pro zabezpečený přístup použitou adresu (např. https://www.twitter.com místo http://www.twitter.com), ale lze použít novou volbu pro vynucení přístupu vždy přes HTTPS.

Mikroblogovací platforma Twitter se stává další populární službou, která v posledních týdnech zlepšuje podporu zabezpečeného přístupu skrze protokol HTTPS. Nyní již není nutné hlídat si pro zabezpečený přístup použitou adresu (např. https://www.twit­ter.com místo http://www.twit­ter.com), ale lze použít novou volbu pro vynucení přístupu vždy přes HTTPS.

V nastavení uživatelského účtu totiž přibyla volba Always use HTTPS. Ve výchozím nastavení je neaktivní, ale lze ji kdykoliv povolit a pak bude každý přístup daného uživatele na Twitter vždy realizován právě přes HTTPS protokol. To zvýší bezpečnost například při přístupu z veřejných bezdrátových sítí. 

Zdroj: Twitter Blog

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).